News Flash:

Noaptea Cercetatorilor la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Parvan" din Barlad-FOTO

24 Septembrie 2014
1554 Vizualizari | 0 Comentarii
Noaptea cercetatorilor este un eveniment desfasurat anual in peste 300 de orase din Europa. Anul acesta, in Romania, Noaptea Cercetatorilor va avea loc la Arad, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Sibiu, Targu Jiu, Timisoara, Tulcea si Barlad.

    Orasul Barlad se alatura acestui eveniment prin Observatorul Astronomic al Muzelui „Vasile Parvan” si va realiza o serie inedita de activitati cu publicul.

    Observatorul Astronomic din Barlad propune publicului vizitator doua activitati distincte:

  • observatii astronomice vizuale, unde publicul va avea ocazia sa observe vizual prin telescoapele din dotare, obiecte ceresti vizibile in perioada aceasta                        (stele duble, roiuri de stele, galaxii, nebuloase, etc.);
  •  observatii astronomice cu caracter stiintific (transmisii live pe plasma tv, din  incinta salii observatorului astronomic, a unor imagini captate de telescopul principal, ce este folosit pentru cercetare stiintifica si astrofotografie.
   
    Demonstratiile stiintifice catre public vor avea loc in premiera pentru observatorul astronomic barladean. Publicul vizitator va avea ocazia sa observe si sa primeasca informatiile necesare despre modul in care se pot realiza imaginile astronomice sau cum se pot masura pozitiile asteroizilor si cometelor din Sistemul Solar.
    Acest domeniu este foarte tehnic si marile observatoare ale lumii nu ofera o astfel de posibilitate ca oamenii obisnuiti sa aibe acces in camera de control a observatorului astronomic.
    Trebuie sa precizez ca in cazul in care vremea nu va fi potrivita pentru acest gen de activitate, o sa abordam un plan de rezerva, ce va consta in prezentari publice despre dotarea Observatorului Astronomic al Muzeului „Vasile Parvan” din Barlad, si principalele realizari in domeniu, dar si filme documentare de astronomie.

    Intrarea va fi fi libera!

Galerie Foto

Afi+Ö_nr.1a_.Noaptea_Cercet-âtorilor_._
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035734 (s)