sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Noi detalii despre scandalul Donald Trump – Vladimir Zelenski: un consilier de la Casa Alba a vrut sa ascunda discutia

Distribuie:

Publicat:

Un consilier al lui Donald Trump a recomandat restrângerea accesului la conversaţia cu şeful statului ucrainean care a declanşat actuala procedură de destituirea a preşedintelui american, potrivit mărturiei sale în faţa Congresului făcută publică sâmbătă, notează AFP, relatează Agerpres.

Timothy Morrison, un specialist de la Casa Albă în probleme Ucrainei, a declarat Congresului că a realizat imediat caracterul extrem de sensibil al apelului telefonic între Donald Trump şi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la 25 iulie.

În acest apel, al cărui transcript a fost în cele din urmă publicat de Casa Albă la sfârşitul lui septembrie, Donald Trump i-a cerut omologului său să ancheteze asupra democratului Joe Biden, bine plasat pentru a-l înfrunta la prezidenţialele din 2020.

Conversaţia se află în centrul procedurii de destituire declanşate de democraţi, care îl acuză de omul de afaceri republican că a abuzat de prerogativele sale prezidenţiale.

"Am recomandat (…) să se restrângă accesul" la transcrierea exactă a conversaţiei, a declarat Timothy Morrison. El a adăugat însă că nu a detectat nimic în neregulă în această discuţie telefonică.

Apelul a fost făcut public în septembrie după intervenţia unui avertizor de integritate.

Mărturia lui Timothy Morrison "arată că apelul telefonic al preşedintelui Trump la 25 iulie cu preşedintele ucrainean Zelenski a declanşat imediat semne de alarmă peste tot în Casa Albă", a afirmat într-un comunicat congresmanul democrat Adam Schiff care conduce ancheta împotriva lui Donald Trump.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img