sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Noi detalii explozive despre grupul de rebeli din Germania: încercau să recruteze polițiști și soldați de elită, decorați de NATO sau SUA (Spiegel)

Distribuie:

Publicat:

Grupul de rebeli care planifica o lovitură de stat în Germania dorea să recruteze mai mulți soldați de elită decorați de SUA sau NATO și ofițeri de poliție pentru formațiunea lor, relatează publicația germană Spiegel, potrivit unor surse apropiate de anchetă.

Potrivit informațiilor Spiegel, grupul a încercat să recruteze mai mulți soldați de elită din Kommando Spezialkräfte (Comandamentul Forțelor Speciale, KSK). KSK este comandamentul militar al forțelor speciale din cadrul armatei germane. KSK a primit decorații și premii din partea NATO, a Statelor Unite și a filialelor sale. Agenții KSK au luat parte la operațiuni antiteroriste comune, în special în Balcani și în Orientul Mijlociu.

Unul dintre reprezentanții grupului de rebeli ar fi încercat să recruteze un locotenent colonel care fusese deja expulzat din KSK în 2019 din cauza apropierii sale de tezele „Reichsbürger”.

De asemenea, suspecții au încercat recent să recruteze mai mulți polițiști. Potrivit anchetei, mai mulți membri ai grupului au călătorit în nordul Germaniei pe 10 noiembrie pentru o întâlnire confidențială la care au participat aproximativ 15 persoane. Conspiratorii au încercat să recruteze „în mod specific” polițiști, transmite sursa citată.

Conitnuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img