sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Noi locuri de munca! Cine investeste 80 de milioane de lei in Romania

Distribuie:

Publicat:

Premier Restaurants România, partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s pe piaţa locală, va investi 80 de milioane de lei în dezvoltarea business-ului în 2020, urmând să deschidă opt restaurante noi în ţară şi să creeze peste 500 de noi locuri de muncă.

”Investiţiile din acest an sunt de 80 milioane lei. Deschidem opt restaurante noi, nouă restaurante vor fi transformate, trei remodelate. Creştem numărul de McCafé-uri, acum avem 39, sper să avem măcar 49. Vom continua trendul de investiţii în România”, a declarat joi Daniel Boaje, director general al Premier Restaurants România, în cadrul unei conferinţe de presă.

În 2019, McDonald’s a atins 84 de restaurante în 26 de oraşe din ţară, a extins serviciul McDelivery la 66 de restaurante. Lanţul de restaurante are în prezent 5.500 de angajaţi, iar 30 din aceştia sunt din Sri Lanka. Întrebat dacă va continua să angajeze străini, acesta a afirmat că depinde de cum reuşesc să se adapteze şi de cum vor reuşi să-i integreze în echipă.

”Să găsim forţă de muncă e o provocare, dar nu văd o problemă în asta. De asemenea, noi sprijinim cu meditaţii angajaţii care vor să repete examenul de Bacalaureat, pentru Bucureşti avem un proiect pilot cu 51 de colegi cu care facem meditaţii gratuit, le acoperim noi costurile, la materiile la care au ei nevoie”, a mai spus Daniel Boaje.

 

Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România şi primeşte zilnic peste 230.000 de clienţi.

 

”Am avut un an foarte bun în care ne-am consolidat poziţia de lider pe segmentul restaurantelor cu servire rapidă şi am ajuns în comunităţi în care ne doream să fim prezenţi de mult timp, precum Slatina, Alba Iulia şi Satu Mare. Pentru anul acesta, planurile sunt mai ambiţioase. Ne concentrăm eforturile în dezvoltarea de noi restaurante, introducerea sistemului Experience of the Future în cele deja existente şi consolidarea echipei, planuri pentru care creştem investiţia”, a declarat Boaje.

De asemenea, compania continuă programul „Porţi deschise la McDonald’s” în care invită consumatorii din întreaga ţară să intre în bucătăriile restaurantelor McDonald’s şi să asiste alături de angajaţi la verificarea şi pregătirea produselor lor preferate.

De asemenea, în acest an, Fundaţia continuă misiunea de a ţine familiile împreună şi îşi concentrează eforturile pentru dezvoltarea a două noi Case Ronald, în curtea spitalului Sf. Maria din Iaşi, şi în curtea spitalului Marie Curie din Bucureşti, şi redeschiderea casei din Timişoara, care a intrat în renovare la finalul anului trecut. Aceasta a fost extinsă şi şi-a dublat capacitatea prin adăugarea unui noi etaj, iar începând din luna februarie va fi pregătită să adăpostească peste 1.000 de familii în fiecare an. În 2019, Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald a găzduit gratuit 1.480 de părinţi şi copii în cele două Case Ronald din Bucureşti şi Timişoara.

Cu ajutorul clienţilor şi al partenerilor, Fundaţia Ronald McDonald a strâns anul trecut 2 milioane de lei, o sumă care va susţine fundaţia în acest an. Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. Premier Capital plc operează 154 de restaurante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive şi numeroase cafenele McCafé. În România, McDonald’s este lider al pieţei restaurantelor, cu 84 de restaurante în 26 de oraşe, informează news.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img