marți, 16 aprilie, 2024

Noi lucrări de anvergură la varianta de ocolire a Bârladului – FOTO

Distribuie:

Publicat:

În noaptea de 6 spre 7 decembrie, la Bârlad au ajuns o parte din cele mai grele elemente ale celui de-al doilea pod, de peste Râul Bârlad, al variantei de ocolire a municipiului.

Este vorba despre un transport agabaritic format din patru trailere care au tranzitat orașul de la sud la nord cu tot atât de multe grinzi. Acestea au o lungime de 40 de metri, au fost produse la Ploiești (Ferrobeton) și au ajuns în dimineața acestei zile în zona Centrului de afaceri „Tutova”, unde vor fi montate pe cel de-al doilea pod al șoselei de centură.

„În următoarele două nopți va mai veni o grindă de 40 de metri și celelalte 10 grinzi, cu lungimea de 30 de metri. Chiar dacă acestea sunt ceva mai scurte decât cele care au venit în această noapte, nu înseamnă că transportul nu comportă un grad mare de dificultate. Asigurăm asistență, alături de Poliția Municipală și Jandarmerie, cu echipajele noastre de la Poliția Locală și sperăm ca lucrurile să meragă bine. Important este că la varianta de ocolire se lucrează într-un ritm susținut și că operațiunile cele mai importante încep cu dreptul. Trebuie să avem încredere, că atât constructorii, cât și noi, cei din Primăria Bârlad, atât cât putem, punem umărul și suntem la datorie!”, a declarat primarul Dumitru Boroș, care a însoțit trasportul pe tot traseul de tranzit al municipiului.

Pentru transportul celor patru grinzi gigant, responsabilii convoiului agabaritic au fost nevoiți să execute o serie de manevre aparte, în special în zona Grădină, unde priceperea șoferilor a fost pusă la încercare. Imaginile alăturate nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img