vineri, 29 martie, 2024

Noi masuri de fluidizare a traficului din Barlad

Distribuie:

Publicat:

Este vorba despre supralargirea strazii Lirei, la intersectia cu Bulevardul Primaverii, la intrarea in sensul giratoriu din zona „Gura Leului” si a strazilor Constantin Hamangiu (Zona BCR) si Mihail Kogalniceanu (Zona „Crolux”), la intersectia cu Bulevardul Republicii.

„Pe strazile Hamangiu si Kogalniceanu, la intrarile pe Bulevardul Republicii, unde sunt amplasate semafoare de culoare verde intermitent pentru directia dreapta, accesul auto se facea foarte anevoios. La fel si la patrunderea in sensul giratoriu de la Gura Leului, de pe strada Lirei. Prin urmare, am decis supralargirea celor trei artere pentru fluidizarea traficului care are valori mari in cele trei zone. Raspundem astfel solicitarilor venite din partea conducatorilor auto, care au reclamat ca se confruntau cu blocaje tot mai dese. Evident, daca vor mai aparea situatii similare vom avea in vedere si alte supralargiri, care se vor face in paralel cu reamenajarea trotuarelor, pentru siguranta pietonilor”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Cele trei supralargiri vin in completarea unui plan mai amplu de fluidizare a traficului rutier din Barlad pus in aplicare de actuala administratie a municipiului. Acesta a presupus redimensionarea si modernizarea mai multor trotuare, precum si infiintarea unor strapungeri de artere pentru eliminarea ambuteiajelor si crearea unui acces facil la principelele cai rutiere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img