vineri, 29 martie, 2024

Noi modificari pentru legea anti-fumat

Distribuie:

Publicat:

Fumatul ar putea fi permis pe terase, indiferent de numarul de pereti al acestora si in camere special amenajate, un proiect de legeinitiat in acest sens trecand tacit de Senat. Pentru a fi aplicat, este insa nevoie si de votul favorabil al Camerei Deputatilor.

Adoptarea tacita in Parlament a unui proiect inseamna ca acesta este avizat fara dezbatere si vot, doar pentru ca termenul pana la care trebuia discutat a fost depasit.

Prin proiectul care a trecut acum tacit de Senat, “spatiul public” este redefinit ca orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu exceptia spatiilor cu destinatie locativa”, scrie profit.ro. Ceea ce inseamna ca fumatul va fi permis pe terase indiferent de numarul de pereti al acestora.

Proiectul a trecut tacit de Senat desi punctul de vedere al Guvernului, dar si raportul comisiei de sanatate au fost negative, arata sursa citata. De altfel, comisiei de sanatate i s-au cerut doua rapoarte, fiind solicitat si un raport suplimentar de catre plenul Senatului dupa inscrierea pe ordinea de zi a primei camere sesizate. Si primul, si cel de-al doilea raport au fost negative. Proiectul a primit in schimb avize favorabile de la Consiliul Legislativ si de la Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img