vineri, 19 aprilie, 2024

Noi reguli in gradinitele din judet

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Educatiei Nationale schimba regulile programelor si activitatilor cadrelor didactice din gradinitele din judet si nu numai.

Prioritatea schimbarii se adreseaza cadrelor didactice, in sensul dezvoltarii relatiei dintre parinti si copii. Educatorul poate permite parintilor sa le fie alaturi copiilor in anumite momente ale programului zilnic, atunci cand este nevoie. 
Totodata, in activitatea directa cu copiii vor fi stabilite reguli pentru fiecare grupa, iar acestea vor fi afisate intr-un loc hotarat de comun acord si vor fi facute cunoscute si parintilor, ca sa poata face uz de ele.

Mai mult, se va pune accent pe responsabilizarea copilului si deprinderea autonomiei. Prescolarii vor fi implicati in proiecte individuale pe anumite teme. In acest fel, fiecare copil poate alege o tema pentru un proiect, care va avea in centrul atentiei, in functie de varsta si interesul acestuia, unul dintre conceptele de saracie, siguranta rutiera, biodiversitate, fuziunea culturilor, energie durabila.

Mai apoi va avea la dispozitie sase luni pentru investigare, culegere si analiza de materiale si pentru pregatirea unei prezentari in fata unei audiente formate din colegi, parinti, profesori sau alte persoane.
Dupa cele sase luni, educatorul programeaza expunerea copiilor.Tot el trebuie sa deruleze cu copii proiecte pe tema cantecului si dansului si sa organizeze expozitii cu tematica ce tine de calitatea vietii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img