News Flash:

Noii alesi, asteptati in Parlament

19 Decembrie 2016
1117 Vizualizari | 0 Comentarii
Noii parlamentari sunt asteptati incepand de astazi, ora 10:00, la Senat si Camera Deputatilor pentru depunerea certificatelor de senator sau deputat si indeplinirea formalitatilor necesare preluarii mandatelor.

Centrul de primire pentru parlamentarii nou alesi (legislatura 2016 - 2020) se va deschide luni, la ora 10:00 Acesta va functiona in fiecare zi, pana la finalizarea procedurilor legale.

"Deputatii trebuie sa indeplineasca formalitatile necesare preluarii mandatului de parlamentar: completarea si depunerea fisei deputatului, a declaratiei pe propria raspundere privind calitatea de lucrator sau colaborator al Securitatii, daca este cazul, precum si un Curriculum Vitae. Totodata, conform Legii 176/2010, deputatii pot depune declaratiile de avere si interese, termenul fiind insa de 30 de zile din momentul validarii", se arata intr-un comunicat.

De asemenea, precizeaza sursa citata, deputatii nou alesi "vor completa o fisa pentru evidenta unitara a deputatilor in viitoarea legislatura si vor primi informatiile necesare despre structurile institutiei si atributiile specifice ale fiecareia, pentru a putea beneficia de suportul necesar indeplinirii mandatului de parlamentar". Potrivit site-ului Senatului, pentru validarea mandatului de senator sunt necesare urmatoarele documente: certificatul doveditor al alegerii, dovada depunerii raportului detaliat al veniturilor si cheltuielilor electorale de catre mandatarul financiar, declaratia pe propria raspundere privind calitatea de lucrator sau colaborator al Securitatii, fisa cu datele personale, declaratia de avere si declaratia de interese.

Presedintele Iohannis a convocat noul Parlament, pentru marti, la ora 12:00.

parlamentari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0892 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027776 (s)