vineri, 19 aprilie, 2024

Nord-vestul României, afectat de posibilul nor radioactiv ucrainean: cum ar trece radiațiile prin Europa, potrivit meteorologilor ucraineni

Distribuie:

Publicat:

Experții ucraineni au simulat modul în care eventualul nor de impurități radioactive se va mișca dacă un accident nuclear are lor la centrala nucleară de la Zaporojie. În cazul condițiilor meteorologice, care au fost între 15 și 18 august, aceasta va afecta nu numai Ucraina, ci și mai multe țări europene. Meteorologii ucraineni arată într-o simulare că România o să fie afectată de un posibil nor radioactiv în partea din nord-vest.

Prognoza a fost implementată de oamenii de știință de la Institutul Hidrometeorologic Ucrainean al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina și Academia Națională de științe. Ei au postat un scurt video cu mișcarea potențială de radiații, informează Unian.

Dacă condițiile meteorologice sunt aceleași ca în perioada 15-18 august, atunci norul de impurități radioactive va merge mai întâi în nord și va afecta Kievul și regiunile adiacente. Apoi, cea mai mare parte va începe să se deplaseze la vest și să acopere o suprafață mare. Iar o parte din nori se vor răspândi în regiunile estice.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img