News Flash:

Norvegia, Islanda si Liechtenstein doneaza Romaniei 8 milioane de euro pentru eficienta energetica

10 Martie 2014
2813 Vizualizari | 0 Comentarii
Norvegia, Islanda si Liechtenstein doneaza Romaniei 8 milioane de euro pentru finantarea unor programe de eficienta energetica, cu scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera.

 "Statele donatoare, Regatul Norvegiei, Islanda si Liechtenstein, au incheiat cu Romania memorandumul de intelegere prin care Ministerul Economiei a fost desemnat operator de program pentru programul cu finantare MF SEE «Eficienta Energetica», aprobat in 1 octombrie 2013. Ministerul Economiei (...) anunta lansarea apelului de proiecte pentru finantare prin granturile SEE, deschis in perioada 10 martie - 9 mai 2014", potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Obiectivul porgramului este imbunatatirea eficientei energetice in industrie, in special in industria cu poluare si consum energetic mare. Programul a inceput anul trecut si se va incheia in 2016.

Fondurile sunt destinate modernizarii instalatiilor si echipamentelor unui numar estimat de 20 de IMM-uri din industrie in vederea reducerii consumului de energie, se precizeaza in comunicat.

Valoarea totala a programului este de 9,41 milioane de euro, din care 1,41 milioane de euro reprezinta cofinantarea de la bugetul de stat.

norvegia islanda liechtenstein
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028372 (s)