vineri, 29 martie, 2024

Norvegia va conduce doua comitete de sanctiuni ale ONU: unul se va ocupa de Coreea de Nord, iar altul de gruparile Stat Islamic si Al-Qaeda

Distribuie:

Publicat:

Norvegia urmează să conducă două comitete de sancţiuni ale ONU – unul care se ocupă de Coreea de Nord, iar altul de grupările Stat Islamic şi Al-Qaeda, a anunţat miercuri şefa diplomaţiei acestei ţări scandinave, Ine Eriksen Soreide, citată de DPA.

Cele două comitete lucrează sub auspiciile Consiliului de Securitate al ONU, la care Norvegia a aderat la 1 ianuarie, potrivit agerpres.ro.

"Este important ca ţări mici precum Norvegia să facă acest lucru", a declarat Ine Eriksen Soreide pentru postul public de televiziune NRK, adăugând că este încrezătoare că Norvegia are expertiza şi experienţa necesare.

ONU încearcă de mult timp să preseze Coreea de Nord să renunţe la armele sale de distrugere în masă şi nucleare.

Soreide a spus că Norvegia va încerca de asemenea să exploreze dacă există modalităţi de a permite asistenţă umanitară pentru Coreea de Nord.

Norvegia trebuie de asemenea să se angajeze în probleme legate de ajutorul umanitar către Siria şi grupul de lucru al Consiliului de Securitate al ONU privind copiii în conflict.

Norvegia are un mandat de doi ani în consiliul de 15 membri, dintre care cinci permanenţi cu drept de veto: Marea Britanie, China, Franţa, Rusia şi Statele Unite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img