joi, 28 martie, 2024

Nou atentat in Turcia. Cinci soldati si un politist au fost ucisi

Distribuie:

Publicat:

Cinci soldati turci si un politist din fortele speciale au fost ucisi sambata intr-un atentat cu bomba atribuit rebelilor PKK la Nusaybin in sud-estul Turciei majoritar kurd, a relatat agentia Dogan, preluata de Agerpres.

Acesti membri ai fortelor de ordine participau la o operatiune militara in acest oras din provincia Mardin, cand o bomba lasata de militantii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a explodat, a precizat agentia de presa turca.

In Nusabayin este impusa restrictia de circulatie de la jumatatea lunii martie si fortele de ordine efectueaza acolo o operatiune majora contra activistilor PKK, care, potrivit autoritatilor, au sapat transee si au ridicat baricade.

Joi, un atentat la Diyarbakir, principalul oras cu majoritate kurda din sud-est, a ucis sapte politisti si a ranit 27 de persoane cand o masina capcana a explodat la trecerea unui autobuz de politie.

Presupusul autor al acestui atentat a fost arestat sambata in cartierul unde a avut loc explozia, potrivit politiei. Atacul a fost revendicat de HPG, aripa militara a Partidului Muncitorilor din Kurdistan, “ca represalii la atacurile armatei turce in Kurdistan”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img