News Flash:

NOUA LEGE A PIETELOR

23 Octombrie 2014
1882 Vizualizari | 0 Comentarii
Noua lege a pietelor, prin care adevaratii producatori agricoli vor avea acces la 40% din spatiile de comercializare din piete, iar consumatorii vor sti ca produsele achizitionate sunt certificate, va fi functionala pana la finele lunii noiembrie.

"Legea privind reglementarea pietei produselor agricole a fost promulgata de presedintele Romaniei. In cel mult 30 de zile, Ministerul Agriculturii, impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, va emite normele metodologice de aplicare si tipizatele, astfel incat legea sa devina functionala pana la finele lunii noiembrie", a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, potrivit Agerpres.

Conform noii legi, certificatele de producator vor fi inlocuite cu atestatul de producator si carnetul de comercializare a produselor, iar spatiile minime din piete alocate producatorilor agricoli vor creste la 40%. Comercializarea productiei din ferme se va face numai pe baza noilor certificate, nu pe borderou de achizitie, ceea ce inseamna ca vor avea acces in piete producatorii adevarati si mai putin intermediarii, a mai spus Botanoiu.

Potrivit sursei citate, producatorii agricoli trebuie sa-si ridice noile atestate de producator de la primarie, insa acestea vor fi avizate si de asociatiile fermierilor din zona.

"Certificatul de producator se inlocuieste cu un atestat de producator si nu mai este aprobat doar de primarie, ci si de asociatiile fermierilor din zona. Astfel, consumatorii au certitudinea ca produsele pe care le cumpara din piete provin direct de la producatori si sunt certificate, adica se cunoaste trasabilitatea lor. Aceasta lege este asteptata de mult timp de adevaratii producatori agricoli, care doresc sa isi valorifice productia in pietele agroalimentare din Romania", a afirmat el.

Legea pietelor a fost initiata inca de anul trecut de Ministerul Agriculturii si a trecut de Parlament la inceputul lunii octombrie din acest an. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 34 queries | Mysql time :0.014988 (s)