vineri, 19 aprilie, 2024

Noua ministri i-au dat cu flit lui Ludovic Orban – Raluca Turcan si Florin Citu, printre absentii de la sedinta de Guvern

Distribuie:

Publicat:

La ședința de Guvern, convocată de premierul Orban, vineri, în a treia zi de Crăciun, la ora 20.00, nu s-au prezentat 9 membri ai Cabinetului, inclusiv vicepremierul Ralua Turcan, fiind înlocuiți de secretari sau consilieri de stat, scrie profit.ro.

Astfel, în afara vicepremierului Turcan, au lipsit miniștrii Finanțelor, Agriculturii, Economiei, Transporturilor, Dezvoltării, Sănătății, Culturii și Fondurilor Europene.

Următoarea ședință a Guvernului va avea loc luni, 30 decembrie, premierul Orban solicitând ca toți miniștrii să fie gata cu noile organigrame ale ministerelor pentru a fi aprobate.

Premierul Ludovic Orban a explicat, la începutul şedinţei de Guvern, de ce a convocat această reuniune vineri seară. "Mie mi se pare o zi normală şi o oră normală (…) din punctul meu de vedere miniştrii şi cei care servesc interesul public n-ar trebui să aibă zile libere", a susţinut el.

"Mie mi se pare o zi normală şi o oră normală. Acuma chiar dacă am dat liber pe data de 27 şi pe data de 3, nu ne priveşte pe noi lucrul ăsta, pentru că din punctul meu de vedere miniştrii şi cei care servesc interesul public n-ar trebui să aibă zile libere", a afirmat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern de vineri seară.

El a dat explicaţii şi privind şedinţa Executivului care va avea loc luni.

"O să şi lămuresc pentru că m-au întrebat din mass-media de ce mai facem şedinţă pe 30. Vă spun de acuma, pe 30 toate hotărârile de Guvern de organizare şi funcţionare a ministerelor vreau să aibă toate avizele să le adoptăm", a spus Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img