News Flash:

Noua pacienti au fost diagnosticati cu trichineloza

17 Ianuarie 2020
404 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8731 RON (-0.0013)
USD: 4.1224 RON (+0.0079)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
pacienti infestati cu trichineloza

Vineri, 17 ianuarie 2020, in Alba Iulia au fost identificate noua persoane diagnostice cu trichineloza. Pacientii au consumat carne infestata de porc. Animalul a fost crescut in gospodaria proprie, nefiind examinata trichineloscopic, conform unui comunicat transmis de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Alba.

    „Noua persoane au consumat carne infestata, neexaminata trichineloscopic, de la un porc crescut in gospodarie si sacrificat cu ocazia sarbatorilor de iarna. Inspectorii DSVSA Alba au inceput, dupa raportarea primelor simptome specifice de imbolnavire, o ancheta epidemiologica. S-au prelevat probe si s-a efectuat examen trichineloscopic, prin metoda digestiei artificiale, in cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor, iar rezultatul a fost pozitiv la Trichinella spp.”, se arata in comunicat.

Conform sursei citate, carnea si preparatele din carne provenite de la porcul infestat, au fost identificate si puse sub restrictii sanitare veterinare. In urma analizelor au fost dirijate spre incinerare. Specialistii institutiei sanitare veterinare au dispus, totodata, efectuarea unei operatiuni de deratizare in gospodaria pacientilor.

DSVSA Alba a mai anuntat ca, „in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, in judet au fost efectuate peste 12.500 de examene trichineloscopice la porcii proveniti din gospodariile populatiei si circa 600 de astfel de analize la porcii mistreti vanati.”

    „Au fost identificate 5 probe pozitive de Trichinella spp., dintre care doua la porci domestici si trei la porci mistreti’, precizeaza comunicatul citat. DSVSA Alba transmite consumatorilor sa nu cumpere carne de porc a carei origine nu este cunoscuta, provenita din taieri clandestine sau care nu a fost supusa controlului sanitar-veterinar, pentru ca se expun la un risc major de imbolnavire.

    De asemenea, se recomanda efectuarea periodica a actiunilor de deratizare a gospodariilor in care sunt crescuti porci, cu firme autorizate, in vederea combaterii rozatoarelor, care sunt vectori de transmitere a bolii.”

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2445 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018835 (s)