vineri, 19 aprilie, 2024

Noua Zeelandă va livra produse de igienă menstruală gratuit în şcoli

Distribuie:

Publicat:

Primele produse de igienă menstruală oferite gratuit în şcolile din Noua Zeelandă urmează să fie livrate săptămâna aceasta în cadrul unui program guvernamental mai amplu, la nivel naţional, care îşi propune să combată sărăcia în rândul copiilor, să mărească frecvenţa şcolară a acestora şi să aibă un impact pozitiv asupra bunăstării lor, informează marţi agenţia Xinhua.

"Ştim că aproape 95.000 de persoane cu vârste cuprinse între 9 şi 18 ani rămân acasă în timpul menstruaţiei pentru că nu îşi pot permite produse de igienă menstruală. Punându-le la dispoziţie în mod gratuit, sprijinim aceste persoane tinere să continue să înveţe la şcoală", a declarat ministrul asociat al Educaţiei, Jan Tinetti, citată într-un comunicat.

Aproximativ 1.680 de şcoli au aderat la iniţiativa "acces la produse de igienă menstruală în şcoli", Tinetti precizând că instituţiile de învăţământ care nu au făcut încă acest lucru au în continuare posibilitatea să se înscrie în program.

Răspunsul pozitiv primit din partea elevilor în urma programului-pilot a încurajat Guvernul să extindă iniţiativa la toate şcolile din Noua Zeelandă.

Totodată, răspunsul primit din partea şcolilor a demonstrat necesitatea urgentă a produselor gratuite de igienă menstruală, astfel încât prima fază a implementării iniţiativei la nivel naţional se concentrează asupra introducerii acestora în unităţile de învăţământ "cât mai simplu şi rapid posibil", a adăugat ea.

În etapele ulterioare, procedura de distribuţie urmează să fie îmbunătăţită, inclusiv prin montarea în toalete a unor dispensere de produse de igienă menstruală, a spus Tinetti.

Aceasta este cea mai recentă iniţiativă dintr-o serie de programe guvernamentale implementate cu scopul de a reduce barierele în calea educaţiei pentru toţi elevii. Alte iniţiative includ prânzuri şcolare sănătoase gratuite, eliminarea taxelor de examen şi înlocuirea donaţiilor şcolare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img