News Flash:

Noul an aduce o noua piata in Vaslui

6 Ianuarie 2014
3207 Vizualizari | 0 Comentarii
Constructia Pietei Vidin din municipiul Vaslui
Santierul de constructii al Pietei Vidin va deveni cel mai fierbinte punct de pe harta investitionala a municipiului Vaslui. Cei aproximativ 100 de constructori care vor incepe lucrul in aceasta saptamana au ca obiectiv finalizarea proiectului pana in data de 30 martie. In prezent, lucrarile de modernizare sunt executate in proportie de peste 80%. Valoarea totala a investitiei se ridica la 130 miliarde de lei vechi, intreaga suma fiind asigurata din bugetul local.

Constructia Pietei Vidin din municipiul Vaslui se va finaliza in aceasta primavara. Cum este cel mai important proiect din portofoliul investitional al Primariei Vaslui, lucrarile de modernizare se vor bucura de o atentie deosebita din partea municipalitatii. Vasile Paval, primarul municipiului Vaslui, a spus ca, inca din primele zile ale anului, lucrarile vor reincepe in forta. Practic, din aceasta saptamana, 100 de constructori vor fi prezenti pe santier pentru a urgenta incheierea modernizarii principalei piete din municipiul resedinta de judet. "In acest moment, peste 80% din totalul proiectului de constructii este finalizat. Dupa data de 30 martie, vom inaugura piata agroalimentara si obiectivul va intra in functiune", a precizat Vasile Paval. Lucrarile de modenizare a Pietei Vidin din zona centrala a municipiului Vaslui au fost incepute pe 15 mai 2012. Valoarea totala a proiectului se ridica la 130 miliarde de lei vechi, intreaga suma fiind asigurata din bugetul local. Firma care a castigat proiectul este din Vaslui, firmele concurente care au participat la licitatie fiind din Bacau, Baia Mare si Iasi.

Regulament de functionare diferit fata de Piata Traian

Dupa scandalul repetat dintre comerciantii si producatorii din Piata Traian, din cursul anului trecut, Primaria Vaslui a decis sa schimbe radical strategia pentru Piata Vidin. "Pentru Piata Vidin vom adopta un regulament nou si acolo nu se vor mai intampla evenimentele din Piata Traian. Vom taia raul din radacina!", spunea Vasile Paval. Astfel, pentru a elimina orice discutii si tensiuni in randul pietarilor, municipalitatea are in vedere aplicarea mai multor masuri in premiera. In primul rand, chioscurile si tarabele operabile in spatiul pietei vor fi scoase la licitatie. Practic, intreprinzatorii care vor dori sa desfasoare activitati de comert in cadrul Pietei Vidin vor trebui sa participe la licitatie publica pentru achizitionarea unui chiosc sau tarabe. O alta masura care va fi implementata vizeaza sectoarele ocupate de comercianti si producatori, care vor fi separate si semnalizate prin culorile diferite cu care vor fi vopsite tarabele. De altfel, odata cu deschiderea Pietei, cumparatorii de la nivelul orasului se vor imparti echilibrat pe cele doua centre agroalimentare, astfel incat tensiunile din randul pietarilor vor disparea.

Vot pentru modernizare, din partea CL

Reamintim ca, in luna decembrie 2011, Consiliul Local (CL) Vaslui a adoptat doua hotarari prin care s-a dat unda verde inceperii lucrarilor la Piata Vidin. Primul proiect a vizat aprobarea trecerii din administrarea fostei SC Termica SA Vaslui a cladirii punctului termic situat intre Piata Vidin si blocurile 67 – 70 din municipiul Vaslui, in administrarea CL Vaslui. A doua hotarare votata de catre consilieri a privit scoaterea din functiune si casarea unor mijloace fixe si obiecte de inventar, in vederea punerii in executie a proiectului de modernizare Piata Agroalimentara Vidin. O mare parte din aceste constructii erau in9 functiune de mai bine de 20 de ani si constituiau mari piedici in desfasurarea unor activitati de comert corespunzatoare.

pietei vidin municipiului vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 23 queries | Mysql time :0.044785 (s)