vineri, 26 aprilie, 2024

Noul beneficiu al cafelei: Te protejează de COVID-19, potrivit cercetătorilor

Distribuie:

Publicat:

Potrivit cercetărilor, cafeaua are un nou beneficiu: protejarea împotriva infecției cu Covid. Un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea Northwestern a constatat că consumul zilnic de una sau mai multe căni de cafea poate reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid cu 10%.

Articolul, publicat în revista Nutrients, a analizat mai multe alimente pentru a vedea dacă există o corelație între anumite obiceiuri alimentare și protecția împotriva îmbolnăvirii cu coronavirusul. Cercetătorii au spus că au examinat datele dietetice ale a 40.000 de adulți britanici din biobanca din Marea Britanie, unde s-au adaptat la factori de bază, cum ar fi aportul zilnic de cafea, ceai, pește gras, carne procesată, carne roșie, fructe și legume.

Cafeaua ajută la reducerea riscului de infecție cu Covid

Dincolo de a vă oferi un impuls de cofeină, cafeaua are și alte beneficii care vă pot ajuta sistemul imunitar. Cercetătorii au menționat că cafeaua contribuie major la aportul de polifenoli, în special acizii fenolici, potrivit doctorulzilei.ro.

Acizii fenolici sunt agenți reducători care, atunci când sunt combinați cu vitamina C, vitamina E și carotenoizi, pot proteja țesuturile corpului de cancer, boli de inimă și inflamații.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img