News Flash:

Noul coronavirus a evoluat in mod natural si „nu este o constructie de laborator”, arata un studiu genetic

23 Martie 2020
616 Vizualizari | 0 Comentarii
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9188 RON (-0.0014)
USD: 4.0604 RON (+0.0137)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
6462 4

Coronavirusul nu este o construcție de laborator. Cercetătorii de la Scripps Research Institute spun că analiza genetică a coronavirusului SARS-CoV-2 și a virușilor asociați nu a găsit nicio dovadă că SARS-CoV-2 este rezultatul bioingineriei într-un laborator. Mai degrabă, a spus Kristian Andersen, doctor, profesor de imunologie și microbiologie la Scripps Research și autor al raportului publicat în Nature Medicine, „comparând datele secvenței genomului disponibile pentru tulpinile de coronavirus cunoscute, putem determina ferm că SARS-CoV -2 au luat naștere prin procese naturale”.

Și după cum au concluzionat Anderson și colegii săi, rezultatele „arată clar că SARS-CoV-2 nu este un construct de laborator sau un virus manipulat în mod corespunzător”, potrivit GEN news. Anderson este autorul lucrării intitulate „Originea proximă a SARS-CoV-2”.

Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de viruși care pot provoca boli cu o gravitate largă. Prima boală severă cunoscută cauzată de un coronavirus a apărut odată cu epidemia de sindrom respirator sever acut (SARS) in 2003, in China.

Un al doilea focar de boală severă a început în 2012 în Arabia Saudită cu Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS). De fapt, „SARS-CoV-2 este al șaptelea coronavirus cunoscut care infecteaza oamenii”, au scris autorii. Dar spre deosebire de MERS-CoV și SARS-CoV, care pot provoca boli severe,HKU1, NL63, OC43 și 229E sunt asociate cu simptome ușoare.

La 31 decembrie anul trecut, autoritățile chineze au alertat Organizația Mondială a Sănătății despre un focar de o nouă tulpină de coronavirus care cauzează boli grave, care a fost numită ulterior SARS-CoV-2.

Coronavirusul nu este o construcție de laborator

La scurt timp după începerea epidemiei, oamenii de știință chinezi au secvențiat genomul SARS-CoV-2 și au pus datele la dispoziția cercetătorilor din întreaga lume. Datele secvenței genomice rezultate au arătat că autoritățile chineze au detectat rapid epidemia și că numărul de cazuri COVID-19 a crescut din cauza transmiterii de la om la om.

Andersen și colaboratorii au utilizat aceste date de secvențiere pentru a explora originile și evoluția SARS-CoV-2, concentrându-se pe caracteristicile virusului.

„Analizăm ce se poate deduce despre originea SARS-Cov-2 din analiza comparativă a datelor genomice”, au scris ei. „Oferim o perspectivă asupra caracteristicilor notabile ale genomului SARS-CoV-2 și discutăm despre scenarii prin care acestea ar fi putut să apară.”

Pentru studiile lor, oamenii de știință au analizat șablonul genetic al proteinelor cu virale din exteriorul SARS-CoV-2 pe care virusul îl folosește pentru a se lega de receptorii de suprafață celulară și pentru a intra în celulele gazdă umane.

Acestea s-au concentrat pe două caracteristici importante ale proteinei spike: domeniul de legare la receptor (RBD) și site-ul de clivaj al furinei polibazice, care este implicat în obținerea de intrari prin membrana externă a celulei gazdă – în mod eficient un deschizător molecular.

Coronavirusul nu este o construcție de laborator

Oamenii de știință au descoperit că porțiunea RBD a proteinelor spice SARS-CoV-2 a evoluat pentru a viza eficient receptorul ACE2 de celule gazdă, care este implicat în reglarea tensiunii arteriale, cu afinitate ridicată. Cu toate acestea, au subliniat, RBD al SARS-CoV-2 este optimizat pentru legarea la ACE2 uman cu o soluție eficientă, diferită de cele preconizate anterior.

„Astfel, legarea de afinitate ridicată a proteinei spice SARS-CoV-2 la ACE2 uman este cel mai probabil rezultatul selecției naturale pe un ACE2 uman sau asemănător omului, care permite să apară o altă soluție de legare optimă”, au declarat ei. Acestea, au remarcat, au reprezentat „dovezi puternice că SARS-CoV-2 nu este produsul unei manipulări intenționate”.

Dovada pentru evoluția naturală a virusului a fost susținută de date pe coloana vertebrală SARS-CoV-2 – structura sa moleculară generală.

Dacă cineva a căutat să inginereze un nou coronavirus ca agent patogen, l-ar fi construit din coloana vertebrală a unui virus despre care se știe că cauzează boală. Dar oamenii de știință au descoperit că coloana vertebrală SARS-CoV-2 diferă substanțial de cele ale coronavirusurilor deja cunoscute și în cea mai mare parte seamănă cu viruși înrudiți găsiți în lilieci și pangoline.

„Datele genetice arată în mod irefutabil că SARS-CoV-2 nu este derivat din coloana vertebrală a virusului folosit anterior”, au declarat oamenii de știință în raportul lor. Anderson a adăugat ca „aceste două caracteristici ale virusului, mutațiile din porțiunea RBD a proteinei spike și coloana vertebrală distinctă, exclud manipularea de laborator ca o potențială origine pentru SARS-CoV-2.”

Virusul a evoluat în starea sa actuală patogenă prin selecția naturală

Pe baza analizei lor de secvențiere genomică, Andersen și colaboratorii săi au concluzionat că evoluția SARS-CoV-2 a urmat unul dintre cele două scenarii posibile de la originile sale. Într-un scenariu, virusul a evoluat în starea sa actuală patogenă prin selecția naturală într-o gazdă non-umană, apoi a sărit la oameni.

Așa au apărut focare anterioare de coronavirus, oamenii contractând virusul după expunerea directă la civete, în cazul SARS, și la cămile, în cazul MERS. Cercetătorii au propus liliecii ca fiind cel mai probabil rezervor pentru SARS-CoV-2, deoarece acest virus este foarte asemănător cu un coronavirus prezent la lilieci.

În acest prim scenariu, ambele caracteristici distinctive ale proteinei spice SARS-CoV-2 – porțiunea RBD care se leagă de celule și locul de clivaj implicat în introducerea virusului în celula gazdă – ar fi evoluat la stările lor actuale înainte ca virusul să apara la oameni. Răspândirea SARS-CoV-2 ar fi fost probabil rapidă, de îndată ce oamenii au fost infectați, deoarece virusul ar fi evoluat deja la caracteristicile cheie care îl fac patogen și capabil să treacă de la om la om”.

În celălalt scenariu propus, o versiune non-patogenă a virusului a sărit de la o gazdă animală la oameni și apoi a evoluat la starea sa actuală patogenă în cadrul populației umane. De exemplu, unele coronavirusuri din pangoline au o structură RBD care este foarte asemănătoare cu cea a SARS-CoV-2.

Un coronavirus de la un pangolin ar fi putut fi transmis unui om, direct sau printr-o gazdă intermediară, cum ar fi civetele sau dihorii. În acest scenariu, cealaltă proteină spike distinctivă caracteristică pentru SARS-CoV-2, situsul de clivaj, ar fi putut evolua în interiorul unei gazde umane, posibil printr-o circulație nedetectată limitată în populația umană înainte de începerea epidemiei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017143 (s)