vineri, 26 aprilie, 2024

Noul iPhone va avea, in sfarsit, incarcare rapida cu port USB-C

Distribuie:

Publicat:

Daca Apple a intarziat (prea mult) cu o tehnologie, aceea este incarcarea rapida. Cu adevarat rapida. Va recupera insa cu urmatorul iPhone.

Apple a implementat o forma de incarcare rapida inaintea altor producatori. Pana la 80%, dispozitivele sale erau incarcate mai repede, apoi ritmul revenea la normal. Intre timp, telefoanele premium cu Android castiga detasat cursa. Noul iPhone ar putea reveni insa in avantaj.

Conform ultimelor informatii despre viitorul telefon Apple, acesta ar avea un incarcator de 18 wati (in prezent, e unul de 5 wati pe USB clasic) si cu port USB-C. Aici e necesara o clarificare. Portul pentru telefon ramane Lightning, dar cel pentru adaptorul de priza va fi USB-C. Apple a debutat cu incarcare pe USB-C pe MacBook, laptopul cu un singur port.

Mai mult, odata cu noul iPhone, Apple ar recurge si la un design nou pentru adaptorul de priza. Cel de acum are cam multi ani si chiar daca nu are mare importanta designul, nu strica o schimbare din cand in cand.

 

Apple a oferit o cale de incarcare rapida si pentru telefoanele iPhone din 2017, doar ca noul adaptor costa. Astfel, pentru unul de 29 wati pretul era de 50 de dolari. Un cablu Lightning cu USB-C costa 30 de dolari. Per total, 80 de dolari pentru ceva ce putea fi deja in pachet.

Dincolo de acest detaliu de altfel marunt, Apple mai are de clarificat cum isi va denumi telefoanele. iPhone X deja e pe piata, un iPhone 9 n-ar avea loc, pe cand un iPhone 11 pare ca duce un pic prea departe denumirea cu cifre. Unii analisti speculeaza ca va fi vorba doar de iPhone si atat, eventual cu Pro sau Plus ca sa marcheze performanta hardware sau dimensiunea ecranului.

Primul telefon pe care Apple l-ar lansa in acest an este a doua generatie de iPhone SE. Cel de acum a fost introdus in martie 2016 si e deja invechit. In prezent, Apple inca vinde modele vechi de iPhone pe langa iPhone X.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img