News Flash:

Noul ministru al Muncii ia in calcul o contributie maxima de 50% pentru pensia ocupationala

10 Martie 2014
1774 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Muncii Rovana Plumb a declarat ca proiectul privind introducerea pensiei ocupationale trebuie rediscutat pentru a vedea daca nivelul contributiei, in prezent de maxim 15 la suta din venitul salarial brut lunar, nu poate ajunge pana la 50 la suta.

 Intrebata cat ar putea fi contributia la pensia ocupationala, Rovana Plumb a precizat, duminica, la Romania TV, ca actualul proiect de lege care se refera la aceasta prevede un maxim de 15 la suta, din partea angajatorului si a angajatului.

"Trebuie sa rediscutam si sa vedem si cu organismele internationale, dar in special, din punctul meu de vedere, cu tot ce inseamna parteneri sociali, pentru ca discutam aici de sector, de ramura, de unitate, in asa fel incat sa vedem daca nu putem sa mergem la un plafon maximal chiar pana la 50 la suta din venitul sau salariul pe care il obtine cetateanul", a spus Plumb.

Plumb a mai spus ca "orice cetatean din Romania care se afla intr-o relatie contractuala de munca cu un angajator care poate fi persoana fizica sau persoana juridica, poate contribui si poate avea aceasta pensie ocupationala". Ea a mai precizat ca nivelurile de contributii se vor stabili "in baza unui contract colectiv incheiat intre angajator si angajat, fie la nivelul unitatii respective, fie la nivel de sector, fie la nivel de ramura".

 Pensia ocupationala este o pensie suplimentara, facultativa, la nivel de categorie profesionala.

La inceputul anului 2011 a fost lansat in dezbatere publica, de Ministerul Muncii, un proiect de Lege privind pensiile ocupationale, ce stabileste ca dreptul de a propune o schema de pensii ocupationale de catre angajator, singur sau prin asociere cu alti angajatori, cu consultarea reprezentantilor salariatilor. Contributia la un fond de pensii ocupationale ar putea fi de pana la 15 la suta din venitul salarial brut lunar.

rovana plumb angajat facultativa venitul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0946 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025973 (s)