vineri, 19 aprilie, 2024

Nu a vorbit cu nimeni timp de o saptamana. Ce a descoperit la sfarsitul experimentului

Distribuie:

Publicat:

O tanara din Marea Britanie a acceptat provocarea de a nu vorbi timp de o saptamana, in incercarea de a aduce mai multa liniste in viata ei si de a dovedi ca oamenii nu au nevoie de discutii interminabile in viata de zi cu zi. 

"Treceam printr-o perioada destul de stresanta si aveam nevoie de liniste. La inceput nu m-am gandit ca o sa fie prea complicat. Nu sunt genul de persoana care vorbeste foarte mult, insa o sa folosesc e-mailul si WhatsApp-ul pentru a ma asigura ca nu o sa fiu concediata de la munca", a povestit tanara intr-un articol pentru bbc.com.

In cele sapte zile de tacere tanara a "trisat doar de trei ori. A fost nevoita sa ii raspunda unui coleg de munca pe care uitase sa il anunte de experimentul ei, i-a raspuns la telefon tatalui sau care era ingrijorat pentru ea si i-a spus "Da, va rog" unei vanzatoare care a intrebat-o daca are nevoie de o punga.

Tanara a povestit ca cel mai greu a fost sa nu vorbeasca cu iubitul ei in tot acest timp, insa a reusit sa il asculte mai bine.

"M-am simtit putin vinovata pentru ca mi-am dat seama ca nu sunt un ascultator bun. In loc sa fiu atenta la ceea ce spune, ma gandesc mereu la ce sa ii raspund", marturiseste femeia.

In timpul experimentului Ali a realizat ca toate conversatiile pe care se abtinea sa le poarte se desfasurau in mintea ei, lucru care a devenit foarte obositor. La sfarsitul experimentului tanara a concluzionat ca au existat atat avantaje cat si dezavantaje in cele sapte zile de tacere, insa si-a dat seama ca lipsa comunicarii te face sa te simti foarte singur.

Daca ti-a placut articolul, 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img