vineri, 19 aprilie, 2024

Nu e de mirarare ca place la toti – Ciorba de perisoare a la grec e gustoasa si satioasa

Distribuie:

Publicat:

Ciorba de perisoare este una dintre preferatele mele, asa ca astazi iti voi da reteta pentru o ciorba care sa-si bucure toata familia! Iata cum se prepara:

Ingrediente:

500 g carne tocata amestec
1 ceapa mare
150 gr orez
1 morcov
1 ardei capia
1 pastarnac
1 cartof mare
patrunjel proaspat
un praf de cimbru uscat
4 galbenusuri
200 ml lapte dulce
200 ml smantana de gatit
otet
sare
piper
ulei

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei incins pentru cateva minute. Se adauga 1 l de apa si se lasa sa fiarba. Carnea se amesteca cu sare, piper, orez, cimbru si patrunjel proaspat tocat. Se formeaza perisoare pe care le punem la fiert peste ceapa. Cand sunt aproape fierte se adauga morcovul si pastarnacul rase si cartoful si ardeiul taiate cubulete.
Se lasa sa fiarba totul la foc potrivit.

Cand legumele si carnea sunt gata, se drege ciorba cu otet, sare, piper si galbenusurile amestecate cu laptele si smantana de gatit (acestea se aduc la aceeasi temperatura adaugand zeama fierbinte de ciorba). Se fierb impreuna doar un minut, dupa care se stinge focul si se adauga verdeata tocata.

Vezi reteta si pentru supa de galuste:

De cand eram mica imi placea la nebunie supa de galuste, datorita galustelor pe care le numeam ,,oite” datorita aspectului lor pufos. Eu fac aceasta supa cu drag, deoarece le palce si copiilor si o asociez cu o mancare sanatoasa si foarte gustoasa.
Iata de ce ai nevoie ca sa o prepari:
aripioare si tacamuri de pui
2 morcovi potriviti
1 ardei gras
2 cepe medii
2 linguri de gris
2 oua
1 ligurita de condimente in functie de preferintele fiecaruia, verdeata, in functie de preferintele fiecaruia
50 de ml de ulei
sare dupa gust

Mod de preparare:

Inainte de toate, trebuie sa cureti legumele si sa le speli. Vei toca ceapa si o vei pune la calit in putin ulei. Apoi se adauga apa si sarea, se pun morcovii intregi si ardeiul gras maruntit si carnea de gaina. Se adauga condimentele, in functie de preferintele fiecarei persoane. Dupa aceea poti incepe sa pregatesti galustele.
Pentru a face galustele, se vor amesteca ouale cu ulei si cu sare, apoi se adauga si grisul in ploaie cu putina apa calduta. Amestecati-le pana cand compozitia va arata precum o pasta groasa. Focul aragazului va fi lasat mai mic dupa ce fierb toate legumele si vei lua spuma de la carne.  In supa se va pune cate o lingurita din compozitia facuta pentru galuste. Se lasa 5 minute la fiert, apoi se va stinge focul. Mai lasati 5 sau 10 minute supa cu un capac deasupra. Apoi se adauga verdeata, de preferat patrunjelul taiat marunt.

Cand supa este gata, poate fi servita fierbinte. Si, in functie de preferintele fiecaruia, se poate adauga si leustean tocat marunt. Supa se prepara usor si este indicata in cazul incare tii post si nu numai. Este sanatoasa si hranitoare si nu necesita mult timp pentru preparare.

preluat de pe likeachef

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img