News Flash:

Nu e ger, dar sunt viroze

11 Ianuarie 2014
2023 Vizualizari | 0 Comentarii
viroze
Nu au avut o iarna adevarata, dar tot nu au scapat de bolile specifice sezonului rece. Sute de vasluieni au petrecut sarbatorile cu dureri de cap, infectii respiratorii , febra si congestii nazale. " In prima saptamana de monitorizare a infectiilor respiratorii si a gripei din acest an, la nivelul judetului s-au inregistrat 411 cazuri de infectii respiratorii, din care 89 au fost spitalizate. Mai exact, s-au inregistrat 316 cazuri de viroza si 95 cazuri de pneumopatii acute. Nu au fost cazuri de afectiuni clinice compatibile cu gripa.In cazul virozelor respiratorii, receptivitatea ramane in continuare crescuta la grupa de varsta 5-14 ani, fiind diagnosticate 80 persoane. In ceea ce priveste pneumopatiile acute, incidenta cea mai crescuta a cazurilor s-a inregistrat la grupa de varsta 50-64 ani, cu 27 cazuri diagnosticate", a spus Mihaela Topliceanu, purtator de cuvant la DSP Vaslui.Ponderea cea mai mare a internarilor cu viroza a fost in randul copiilor, respectiv in randul persoanelor varstnice, in cazul pneumoniilor.

Vaccinurile antigripale nu au avut succes

In timp ce virozele au tot secerat vasluienii, vaccinurile gripale au ramas in cabinetele medicilor de familie. Oamenii nu s-au inghesuit la imunizare.

"DSP a primit, intr-o prima transa, 12.500 de doze de vaccin antigripal, cantitate distribuita catre spitale si medici de familie. De la inceputul campaniei de vaccinare antigripala, la nivelul judetului au fost imunizate peste 9.600 persoane. Probabil din cauza vremii nefiresc de calda, oamenii nu s-au grabit cu imunizarea", a mai spus Mihaela Topliceanu.
Teoretic, DSP Vaslui a trimis Ministerului Sanatatii un necesar de 52.000 de doze de vaccin antigripal. Nu se stie insa daca va mai veni vreo transa in conditiile in care vasluienii nu sunt interesati de imunizare.

vasluieni mihaela topliceanu dsp vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0923 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033967 (s)