News Flash:

Nu exista medic de familie in comuna Vetrisoaia. Reactia Spitalului Husi:” Nu putem tine locul unui medic de familie”

22 Iunie 2015
2003 Vizualizari | 0 Comentarii
Taisia Deleanu, medicul care asigura interimatul postului de director medical din cadrul Spitalului Municipal “Dimitrie Castroian” Husi, scoate in evidenta o problema grava cu care s-a confruntat si se confrunta in continuare comuna vasluiana Vetrisoaia (care se afla la 35 de km de municipiul Husi).

In ultima saptamana, sectia Primiri Urgente din cadrul Spitalului husean s-a confruntat cu o avalansa de bolnavi cronici domiciliati in comuna Vetrisoaia, care solicitau servicii medicale care pot fi asigurate cu success de catre centrele de permanenta. In majoritatea cazurilor, pacientii nu pot fi internati in cadrul UPU Husi, deoarece, practic, acestea nu sunt urgente. Asadar, oamenii cred ca unitatea huseana poate prelua serviciile oferite de catre doctorul de familie, lucru care este total eronat.

Cel mai apropiat medic de familie este in comuna Berezeni, insa problema este ca daca pacientii se vor muta, acestia vor fi obligati pentru sase luni de zile sa ramana in evidentele acelui medic.

Niciun medic de familie care a venit in comuna Vetrisoaia nu a rezistat prea mult timp, cel mai probabil din lipsa de sustinere a autoritatilor vasluiene. Comuna este una saraca, fara posibilitati, iar pentru un medic care nu doreste sa se stabileasca acolo, naveta si efortul de munca este colosal.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Vaslui afirma ca a gasit o solutie si ca de la inceputul lunii iulie, comuna Vetrisoara va avea un medic de familie.

“Sunt demersuri facute in ceea ce priveste situatia de la Vetrisoaia; acolo va veni un alt medic de familie. El si-a depus documentatia necesara si cel mai probabil, incepand cu data de 1 iulie va intra in contract cu Casa de Sanatate si isi va incepe activitatea. In zona Husi sunt trei centre de permanenta la Lunca Banului, Oltenesti si chiar in municipiul Husi unul. Bolnavii se pot adresa si acestor centre dupa ora 15, nefiind nevoie sa ajunga la UPU la Husi”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

taisia deleanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016834 (s)