vineri, 26 aprilie, 2024

Nu mai e de gluma! Iarna vine pe ultima suta de metri: Cod galben de ninsori abundente. Cand va incepe viscolul

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare Cod galben de ninsori abundente in opt judete din nordul tarii, valabila din aceasta seara si pana vineri dupa-amiaza.

Judetele aflate sub avertizare sunt: Satu Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Suceava, Botosani si Neamt.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 8 februarie, ora 18:00 – 9 februarie, ora 17:00, in toate zonele de munte din judetele avertizate va ninge, la fel si in regiunile nord-estice, nordice si centrale.

Local, in Carpatii Orientali, precum si in nordul Moldovei, Maramures si in estul Transilvaniei, cantitatile de precipitatii vor atinge 15 – 20 l/mp si se va depune strat nou de zapada.

Incepand cu primele ore ale zilei de vineri (9 februarie), vantul se va intensifica in cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45 – 55 km/h, dar si pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65 – 70 km/h.

ANM precizeaza ca, mai ales pe parcursul zilei de vineri, intensificari temporare ale vantului se vor semnala si in regiunile sudice, sud-estice si centrale, cu viteze in general de 50 – 55 km/h.

Vremea 8 februarie, Romania. Temperaturi anormale pentru aceasta perioada a anului. meteorologii prevad schimbari pe tot parcursul lunii februarie.

Prognoza meteo Romania 8 Februarie 2018. Regimul termic va fi in continuare caracterizat de valori in general peste mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 grade in nordul Moldovei si 12 grade in sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa intre -3 si 5 grade.

In nordul, nord-vestul si centrul tãrii innorãrile vor fi persistente si pe arii extinse vor fi precipitatii mai ales sub formã de ploaie, ziua, iar noaptea, local vor fi indeosebi lapovite si ninsori. Vor fi conditii de polei. In restul teritoriului, innorãrile vor fi temporare si va ploua in Banat, izolat in Oltenia, iar la inceputul zilei si in Moldova, estul Munteniei si Dobrogea. Izolat cantitãtile de apã vor fi mai insemnate.

Prognoza meteo, la munte. In prima parte a intervalului vor fi precipitatii mixte, apoi doar ninsori. Vantul va mai prezenta intensificãri la munte, in special pe creste, iar la cote mai reduse local si in regiunile sudice si sud-estice. Izolat, mai ales noaptea, vor fi conditii de ceatã.

VREMEA 8 februarie, Bucuresti. Va fi in continuare o vreme mai caldã decat normal, astfel cã temperatura maximã se va situa in jurul valorii de 10 grade, iar cea minimã va fi in jurul a 0 grade. Cerul va fi variabil, cu innorãri in prima parte a zilei, cand este posibil sã mai plouã slab. Vantul va sufla in general moderat. Spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ceatã.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img