News Flash:

Nu primesti bon fiscal, poti REFUZA plata

29 Ianuarie 2015
2884 Vizualizari | 1 Comentarii
Loteria bonurilor fiscale ar fi fost aprobata miercuri in sedinta de Guvern. Aceast proiect presupune organizarea unor extrageri lunare sau ocazionale a bonurilor primite de cumparatori incepand cu luna martie. Proiectul ar prevedea, potrivit unor surse, si posibilitatea ca un cumparator sa refuze plata produselor daca nu primeste bon fiscal.scrie stiripesurse.ro

"Introducerea Loteriei fiscale a fost aprobata de Guvern, cu o prevedere suplimentara fata de proiectul aflat in dezbatere publica si care acorda dreptul unui client, incepand cu luna martie a acestui an, sa nu achite produsul selectat sau consumat daca nu a primit bon fiscal de la comerciant. In magazine, restaurante si alte unitati va fi expus obligatoriu un afis in acest sens".

Proiectul Loteriei bonurilor fiscale prevede ca prima extragere, ocazionala, va fi organizata pe 13 aprilie, a doua zi de Paste, cu un fond de premiere de un milion lei, a anuntat anterior Ministerul Finantelor. Apoi, extragerile lunare vor incepe din iulie 2015, urmand sa fie organizate totodata si alte extrageri ocazionale.

Fondul lunar de premiere este calculat la 1 milion lei.

Extragerile vor fi organizate de Loteria Romana si sunt publice, iar prima extragere lunara va fi in luna iulie 2015, fiind vazuta de Guvern ca masura pentru combaterea evaziunii fiscale si reducerea economiei subterane.

La extragerile lunare vor participa bonurile fiscale emise in luna calendaristica anterioara organizarii extragerii, iar la extragerile ocazionale participa bonurile fiscale emise in intervalul calendaristic anterior organizarii extragerii, stabilit prin ordin al ministrului Finantelor.

"Un bon fiscal este considerat castigator daca indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: a) a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care functioneaza in conformitate cu OU 28/1999, sunt lizibile toate informatiile obligatorii, asa cum sunt prevazute de OU 28/1999, are valoarea totala fara subdiviziunile leului, exprimata in moneda nationala, egala cu valoarea extrasa, a fost emis in ziua extrasa, nu are mentionat, cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal, niciun cod de inregistrare fiscala al cumparatorului si a fost emis pentru vanzarea de bunuri si/sau prestari de servicii catre persoane fizice", se arata in document.

Premiile vor fi revendicate prin depunerea bonului fiscal castigator, in original, la orice unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), alaturi de copia actului de identitate sau a pasaportului titularului bonului si de o declaratie al carei model va fi aprobat prin ordin al ministrului Finantelor, pana la 30 aprilie 2015. Revendicarea va fi posibila in termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentand termenul de decadere din dreptul de a revendica premiul.

sursa:stiripesurse.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 23 queries | Mysql time :0.038764 (s)