joi, 25 aprilie, 2024

Nu se astepta nimeni la asta! S-a aflat de ce este refuzat experimentul butoiului in cazul Caracal

Distribuie:

Publicat:

Medicul legist Dan Marculescu a avut cate ceva de spus cu privire la butoiul unde Dinca spune ca si-a ars victimele.

Experimentul butoiului. „Eu nu stiu ce ingrediente spune presupusul autor ca a pus in acel butoi, in afara de cadavru. In primul rand v-as intreba, poate retoric: Smoala, care am inteles ca a fost folosita alaturi de cartonul gudronat, se evapora? Smoala nu se evapora, si atunci este pe butoi. Pentru un experiment, asa cum s-a solicitat, cu un animal, se cere aviz de la protectia animalelor.

Orice experiment judiciar trebuie dispus. Nu trebuie cerut de catre avocati, ci trebuie dispus de catre organul de urmarire penala pentru aflarea adevarului. Indiferent ce raspuns se obtine, intr-un fel sau altul, este un rezultat.

Si un rezultat negativ, tot este un rezultat (…) Gudron nu este, smoala nu este, pentru mine treaba este foarte clara si este al treilea element care imi intareste acest punct de vedere ca este exclusa arderea cadavrului in butoi, pe urmatoarele considerente:

Nu poti sa bagi cadavrul in butoi: nu poti sa bagi un cadavru de 45 de kg intr-un butoi. Daca l-a bagat, cum l-a bagat? Cu capul in jos? Cu picioarele in jos? (n.r. Luiza avea 63 – 64 de kg si 1,60 inaltime) Cum a inghesuit acel cadavru in butoi pentru ca trebuie respectate niste legi ale fizicii, care sunt si la Caracal. Legea gravitatiei. Este si la Caracal!

In momentul in care ai pus cadavrul acolo si l-ai inghesuit, centrul de greutate rastoarna butoiul. In primul rand trebuie plecat de la gradul de ardere al unui cadavru. Si ne intoarcem din nou la temperatura de 1400 de grade, care nu arde in intregime cadavrul.

Deci la 1400 de grade, la trei ore, mai ramane craniul, ramane creierul si raman oasele coloanei vertebrale”, a spus medicul expert legist Dan Marculescu la Antena 3, potrivit dcnews.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img