News Flash:

Nu se poate vorbi de o explozie de infectii cu clostridium difficile. Focarul din Barlad, izolat

8 Mai 2014
1543 Vizualizari | 0 Comentarii
infectir2
Ministerul Sanatatii (MS) informeaza ca, in prezent, nu se poate vorbi de "o explozie suplimentara de cazuri date de clostridium difficile" si precizeaza, pentru MEDIAFAX, ca focarul de la Barlad, unde sunt 19 persoane infectate cu aceasta bacterie, a fost izolat.

 Reprezentantii MS mai spun ca persoanele cele mai expuse la infectarea cu bacteria clostridium difficile sunt cele intre 60 si 85 de ani, simptomele fiind reprezentate de varsaturi si diaree, in special la bolnavii care se trateaza cu antibiotice.

In acest context, managerul Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala, Adrian Streinu-Cercel, reaminteste ca uzul si abuzul de antibiotice poate deveni foarte daunator.

"Populatia trebuie sa stie ca in spatele acestor cazuri clinice sta utilizarea inadecvata a antibioticelor", subliniaza, la randul sau, MS.

Ministerul mai precizeaza ca autoritatile au elaborat un ghid specific pentru terapia acestor cazuri, avizat de Comisia de Boli Infectioase a institutiei.

"Situatia infectiei cu clostridium difficile este cunoscuta si adresata de autoritati, care au si elaborat un ghid specific pentru aceasta infectie, ghid cunoscut de toate institutiile implicate", spune Adrian Streinu-Cercel.

Ghidul cuprinde toate elementele specifice cu privire la izolarea pacientilor, dar si cu privire la terapia specifica.

De asemenea, Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals", precum si o serie de clinici de gastro-enterologie din tara si-au pus la punct tehnicile de recolonizare bacteriana care se cunoaste ca dau rezultate foarte bune in prevenirea recaderilor, potrivit MS.

Anul acesta, cele mai recente cazuri de infectii de acest fel au fost depistate la Barlad, unde conducerea Spitalului de Urgenta a decis reducerea cu cateva ore pe zi a programului de vizita pentru toti pacientii internati in unitatea medicala, din cauza extinderii focarului de infectie nosocomiala provocat de bacteria clostridium difficile.

In 2013, numarul persoanelor infectate cu clostridium difficile a fost de 8.500.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044852 (s)