joi, 25 aprilie, 2024

Nu te juca cu colesterolul! Bauturile bogate in anumiti compusi care reduc nivelul colesterolului

Distribuie:

Publicat:

Există o serie de băuturi bogate în anumiți compuși care contribuie la reducerea colesterolului mărit, respectiv la menținerea valorilor în limite normale. Află care sunt acestea!

Colesterolul este o substanță pe care corpul o folosește pentru a produce celule și hormoni. Lipoproteinele cu densitate mare (HDL) și lipoproteinele cu densitate mică (LDL) sunt două tipuri diferite de colesterol. Atunci când nivelul colesterolului total este nesănătos, crește riscul unor afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi accident vascular cerebral sau atac de cord. Așa cum unele alimente contribuie la reglarea nivelului de colesterol, la scăderea celui rău (LDL) și la creșterea celui bun (HDL), există și unele băuturi care ajută la gestionarea nivelului de colesterol.

Ceaiul verde

Ceaiul verde conține catehine și alți compuși antioxidanți, precum polifenolii, care par să ajute la scăderea nivelului colesterolului rău și a celui total. Într-un studiu din 2015, oamenii de știință au oferit șobolanilor apă potabilă infuzată cu catehine și epigalocatehină galat, un alt antioxidant benefic din ceaiul verde. După 56 de zile, autorii studiului au observat că nivelul colesterolului total și al LDL-ului s-au redus cu aproximativ 14,4%, respectiv 30,4% în cele două grupuri de șobolani care au urmat diete cu conținut ridicat de colesterol.

Și ceaiul negru poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra colesterolului, dar într-o măsură mai mică decât cel verde. Acest lucru are legătură în principal cu faptul că în cele două tipuri de ceaiuri sunt cantități diferite de catehine, iar organismul absoarbe lichidul în mod diferit.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img