vineri, 26 aprilie, 2024

Nu te speli pe dinti? Riscuri la care te expui

Distribuie:

Publicat:

Medicul stomatolog Adrian Mina ne explică, pe înțelesul tuturor, ce se întâmplă dacă nu te speli pe dinți, cel puțin de două ori pe zi!

Cu siguranță ți se întâmplă uneori să nu poți sau să nu ai pur și simplu chef să te speli pe dinți, gândindu-te că este total inofensiv. Da, poate părea așa, însă, dacă obiceiul se repetă, te vei alege cu o serie de probleme de sănătate la care nici nu te gândești. Nu doar carii, așa cum poate ai crede.

Medicul stomatolog Adrian Mina ne explică, pe înțelesul tuturor, ce riscăm dacă nu ne spălăm pe dinți frecvent, de două ori pe zi!

„Gura poate fi poarta de acces către mai multe probleme de sănătate, dincolo de dureri de dinți sau apariția cariilor. Periajul și întreg ritualul de îngrijire dentară ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, adesea invizibilă, dar care poate da naștere multor probleme”, explică medicul stomatolog Adrian Mina.

Ce riști dacă nu te speli pe dinți?

Carii

„Placa conține bacterii ce pot pătrunde în smalțul protector al dinților, atacând straturile mai vulnerabile de dedesubt. Așa apar cariile. Dacă nu sunt tratate la timp, ele pot duce la infecții dentare și, în final, la pierderea dinților”, este de părere medicul stomatolog Adrian Mina.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img