joi, 28 martie, 2024

Nu v-a fost mila de tineretea ei si de pruncul din pantece? Gravida lasata sa moara in spital! Tanara a fost transferata cand nu se mai putea interveni

Distribuie:

Publicat:

O tanara de 27 ani care urma sa devina mama pentru prima data a murit sub privirile medicilor • Medicul obstetrician care monitoriza sarcina a decis sa o transfere la un spital din Iasi cand era deja prea tarziu • Tanara a murit in triajul unui spital din Iasi, sub privirile inlacrimate ale medicilor

Medicii care au fost de garda in noaptea de marti spre miercuri la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi au izbucnit in lacrimi cand au vazut cum o gravida s-a stins sub ochii lor si nu au putut interveni pentru a o salva. Tanara, in varsta de 27 ani, gravida in 21 de saptamani, a fost transferata in stare critica de la Spitalul Municipal Roman, din judetul Neamt. Era internata acolo de patru zile si au lasat-o sa ajunga la limita dintre viata si moarte pentru a o transfera la un spital din Iasi, unde medicii ar fi putut sa o salveze atat pe ea, cat si pe prunc.

Georgiana Cimpoi era la prima sarcina si abia astepta sa isi stranga in brate copilul. La spitalul din Roman medicul care a consultat-o i-a pus diagnosticul de iminenta de avort, desi se pare ca nu existau semne ca tanara este pe punctul de a pierde sarcina. Patru zile a stat internata la Spitalul municipal Roman, timp in care starea de sanatate a gravidei s-a agravat foarte mult. La Iasi, medicii au precizat ca Georgiana avea o infectie grava, care in final a dus la decesul gravidei si a fatului. Dupa cum au spus medicii ieseni, fatul a decedat odata cu mama. Fiind o sarcina la 21 de saptamani, fatul nu putea fi salvat.

Pacienta avea infectie la creier, infectie generalizata. Starea ei era critica"

Marti, 9 ianuarie 2018, in jurul orei 18:00, Georgiana Cimpoi a ajuns cu ambulanta la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi, prin transfer de la Spitalul Municipal Roman. Pacienta era in stare grava, confuza si medicii au trimis-o cu ambulanta la Spitalul "Prof. Dr. Nicolae Oblu" (Neurochirurgie), unde i s-a facut un examen Computer Tomograf. Tanara suferea de mic copil de o afectiune neurologica, distrofie musculara, care nu avea nico legatura cu starea ei de sanatate, dupa cum au precizat medicii.

"Pacienta era in stare de coma profunda, stare foarte grava. Era intubata si maternitatea a trimis-o la noi pentru ca era confuza. In jurul orei 18:30 a ajuns la UPU. I s-a facut un examen Computer Tomograf la noi care nu a relevat modificari la nivelul creierului. Avea creierul umflat. Analizele de sange au aratat ca pacienta avea o infectie foarte grava, generalizata. Probabil septicemie. Unde este localizata se va vedea la necropsie. Banuim ca este vorba de meningo-encefalita, infectie la creier. Din analizele de sange efectuate in spitalele unde a fost pacienta se observa evolutia din ce in ce mai grava a acestei infectii. Aceasta infectie a pornit de undeva, probabil si de la o infectie urinara si apoi a evoluat. Pacienta avea si o afectiune neurologica, distrofie musculara, din copilarie, dar asta nu avea nicio legatura cu infectia. Noi am trimis pacienta la Spitalul de Boli Infectioase, pentru ca acolo se trateaza o astfel de infectie. Repet, pacienta era in stare critica cand a ajuns la noi", a declarat dr. Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul "Prof. Dr. Nicolae Oblu" (Neurochirurgie) din Iasi.

Gravida a murit in triajul Spitalului de Boli Infectioase

In jurul orei 20:00, gravida a ajuns la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Starea de sanatate a tinerei de 27 ani era critica. Dupa cum au precizat medicii, tanara a decedat cand a ajuns in triajul Spitalului de Boli Infectioase.

"Pacienta a ajuns la noi, intubata, in stare foarte grava. Cand a ajuns in triaj, pacienta era in stop cardio-respirator si a fost resuscitata mai bine de o ora, dar, din pacate, nu a putut fi salvata. Fatul era viu, dar la varsta de 21 saptamani nu este viabil. Am vazut medicii rezidenti din garda care au plans. Un caz dramatic. Aceasta tanara gravida era un caz depasit. Pacienta avea o infectie grava. A fost transferata de la spitalul din Roman. Cadavrul a fost transferat la Institutul de Medicina Legala din Iasi pentru efectuarea necropsiei", a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.   

Citeste si : DRAMA! O gravida monitorizata de trei medici a nascut copilul mort. Doctorii nu isi explica ce s-a intamplat. Medicii legisti vor da verdicul

Managerul Spitalului Roman: "Pacientei i s-a facut tot ce a decis medicul obstetrician"

Conducerea Spitalului Municipal Roman sustine ca starea de sanatate a pacientei a fost buna pe perioada internarii si a primit tratament la indicatiile medicului obstetrician din unitatea medicala. Pacienta a fost internata in dimineata zilei de 8 ianuarie 2018 de catre dr. Ana Maria Apetrei, medicul obstetrician din spitalul Roman, medic care a urmarit sarcina tinerei.

"Pacienta s-a prezentat la spital pe 8 ianuarie 2018 pentru ca avea cefalee si varsaturi la domiciliu. Medicul Ana Maria Apetrei a decis sa interneze pacienta, tinand cont de boala de baza, distrofie musculara Duchenne, o boala ereditara care afecteaza musculatura si in trecut a fost operata la coloana vertebrala, pentru ca avusese scolioza. Pacienta se deplasa in scaun cu rotile. A fost internata la indicatia medicului Ana Maria Apetrei in sectia de obstetrica ginecologie. Medicul Apetrei ii monitoriza sarcina. Pacientei i s-a facut ecografie si i s-a prescris tratament antalgic si hidratare. Medicul neurolog a vrut sa-i faca un examen RMN, dar pentru ca pacienta are o tija metalica in coloana nu s-a putut. Neurologul i-a prescris dexametazona si cefaleea a cedat. Pe 9 ianuarie 2018 gravidei i s-a facut un Computer Tomograf si s-a descoperit un edem cerebral discret. Pacienta era constienta, cooperanta si durerea de cap era diminuata. Analizele de sange au fost bune. Pentru ca era un caz complex, medicul curant obstetrician (dr. Ana Maria Apetrei-n.r.) a luat legatura cu Maternitatea «Elena Doamna» din Iasi si a primit aviz pentru transferul gravidei. La ora 15:00-15:30 pe 9 ianuarie 2018, gravida a plecat cu o ambulanta la Iasi. Pacienta era usor somnolenta. In Spitalul Municipal Roman i s-a facut tot ce a decis medicul obstetrician Ana Maria Apetrei. Daca va exista o plangere din partea familiei, vom demara o ancheta interna", a declarat dr. Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal Roman, din judetul Neamt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img