joi, 28 martie, 2024

Nuca de cocos previne aparitia bolii Alzeihmer

Distribuie:

Publicat:

Beneficiile nucii de cocos. Nuci de cocos, o doză bună de antioxidanți. Deoarece este foarte bogata în antioxidanți, consumul de nucă de cocos ajută organismul să scape de radicalii liberi, paraziți și să lupte împotriva inflamației. De asemenea, permite rinichilor să scape de substanțele nocive și să se curețe.

Uleiul de nucă de cocos conține polifenoli, care se găsesc în special în cafea și care protejează celulele, și fitosteroli, care sunt cunoscuți pentru rolul lor de scădere a colesterolului.

Cocosul este un aliment bogat în nutrienți, vitamine și magneziu

O porție de 100 grame de nucă de nucă de cocos oferă organismului 8% din aportul nutrițional zilnic recomandat de magneziu, un element esențial pentru organismul uman, în special pentru menținerea funcțiilor cardiace, sănătatea oaselor și o tensiune arterială bună.

Conține o cantitate semnificativă de zinc, vitamine B3 și folat, care se găsește în laptele de cocos. Zincul este un mineral care se găsește în carne, iaurturi, stridii, nuci și ouă și este esențial pentru creștere, echilibrarea sistemului imunitar și reproducere. Ar avea chiar o acțiune asupra percepției gustului!

De asemenea, nuca de cocos conține o cantitate importantă de vitamina C, deoarece 100 de grame de nucă de cocos oferă aproape 5% din aportul zilnic recomandat de vitamina C.

Când este uscata, nuca de cocos oferă vitamina B5, care are o acțiune bună asupra sistemului nervos și asupra glandelor suprarenale. Această vitamina B5 reglează și adrenalina și insulina.

Cocosul ar ajuta chiar și la combaterea stresului, datorită acțiunii sale asupra sistemului nervos.

Beneficiile nucii de cocos. Prevenirea bolii Alzeihmer

O porție de 100 de grame de nucă de cocos oferă organismului 5% din doza zilnică recomandată de vitamina B6 care, odată asimilată de organism, facilitează de exemplu absorbția magneziului și stimulează funcțiile cognitive și cerebrale, datorită unei acțiuni asupra neurotransmițătorilor.

Acizii grași găsiți în nuca de cocos îmbunătățesc, de asemenea, abilitățile cognitive și, prin urmare, ar ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. De fapt, datorită acestor acizi grași, consumul ar ajuta ficatul să producă cetone, compuși care protejează neuronii din creier.

Nuca de cocos, sursă bogată de potasiu

Pulpa acestui fruct exotic este o sursă bogată de potasiu, esențială pentru sănătatea organismului, deoarece ajută la buna funcționare a anumitor organe vitale, cum ar fi inima și rinichii, și ajută la activarea celulelor nervoase și musculare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img