joi, 25 aprilie, 2024

Numar record de asistati sociali in judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Peste 10.000 de familii din intreg judetul Vaslui sunt la limita saraciei si traiesc din ajutorul statului.

Odata cu venirea iernii numarul lor tinde sa creasca si asta pentru ca se restrange activitatea in constructii si agricultura, principalele surse de venit ale acestor familii.

Judetul Vaslui se afla in topul judetelor cu cei mai multi asistati sociali, impreuna cu Buzau, Dolj, Teleorman si Mehedinti.

De partea cealalta, in capitala, din 2,7 milioane de locuitori, doar 227 beneficiaza de venitul minim garantat.

“In 2015, aproximativ 14.046 de familii din Vaslui, cu o pondere de 85% din mediul rural, au primit lunar alocatii de sustinere, iar suma totala platita a fost de 27,6 milioane de lei. Cei mai multi beneficiari vin din comunele Rafaila, Iana, Alexandru Vlahuta si Puiesti.

Comunele cu numarul cel mai mic de beneficiari au fost Puiesti, Danesti, Muntenii de Jos, Padureni si Costesti”, a declarat Sorin Prepelita, directorul AJPIS Vaslui.

In luna septembrie , acestia au primit 3,4 milioane de lei, iar de la inceputul anului, 30,2 milioane de lei. Comunele cu cel mai mare numar de familii beneficiare sunt acum Dragomiresti, Bacesti, Iana, Rafaila, Alexandru Vlahuta si Garceni, iar cu numarul cel mai mic, Stanilesti, Viisoara si Padureni.

In prezent, ajutorul social se acorda celor care au venituri lunare sub pragul de 142 lei pentru persoanele singure, sub 255 de lei pentru familiile formate din doi membri, sub 357 de lei pentru cele cu trei membri, sub 442 de lei pentru cele cu patru membri si sub 527 de lei pentru familiile formate din cinci persoane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img