marți, 19 martie, 2024

Numarul cazurilor de coronavirus in judetul Vaslui au ajuns la 188

Distribuie:

Publicat:

În contextul informării privind situația generată de răspândirea COVID-19, vă aducem la cunoștință că în data de 05 iulie 2020, la nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui:
77 de persoane aflate în izolare la domiciliu la data curentă, 20 de persoane au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore, nicio persoană nu a fost izolată la domiciliu în ultimele 24 de ore, o persoană se află în carantină la data curentă, 188 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (25 de persoane internate în spital, decedate 21 de persoane și 142 de persoane externate din spital).

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.
În cursul zilei de ieri 04 iulie 2020, peste 120 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 53 de polițiști locali au desfășurat 7 misiuni specifice.
S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse ( izolare/carantină ) în cazul a peste 180 de persoane. De asemenea, peste 120 de societăți comerciale / PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
Totodată polițiștii au depistat 15 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu.
Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.
O altă pagină web ce cuprinde informații de interes public privind epidemia de COVID-19 este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

REAMINTIM cetățenilor numărul de telefon la care apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00.
Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img