joi, 18 aprilie, 2024

Numirea momentului: Cine este noul presedinte al Romgaz

Distribuie:

Publicat:

 

Producătorul de gaze naturale Romgaz a anunţat joi la Bursa de la Bucureşti că Dan Dragoş Drăgan a fost ales de către Consiliul de Administraţie în funcţia de preşedinte.

În urma AGA din 11 martie, în care acţionarii au ales membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie, s-a ajuns ca pentru prima oară de la listarea din 2013 încoace compania să aibă un consiliu de administraţie format exclusiv din administratori propuşi şi ulterior votaţi de Ministerul Energiei. Cu alte cuvinte, minoritarii nu au niciun reprezentant în board, potrivit mediafax.ro.

În consiliu au rămas Jude Aristotel Marius, Simescu Bogdan Nicolae, Stan Olteanu Manuela Petronela, Botond Balazs şi au fost aleşi şi alţi candidaţi, respectiv George Sergiu Nicolescu (jurist), Gheorghe Silvian şorici (economist) şi Dan Dragoş Drăgan. Pe de altă parte, au fost revocaţi din funcţie Ciobanu Romeo-Cristian, Jansen Petrus Antonius Maria şi Marin Marius-Dumitru.

Dan Dragoş Drăgan este secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, potrivit CV-ului său. Din 2017 şi până în 2020 el a fost consilier economic al Uzinsider General Contractor şi anterior, timp de 10 ani, director general al Repower Furnizare România.

Administratorii Romgaz sunt plătiţi cu 21.000 lei brut lunar. “Se stabileşte remuneraţia fixă brută lunară a membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administraţie egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul National de Statistică anterior numirii, în conformitate cu prevederile art. 37 din OUG 109/2011”, se arată în convocator.

Potrivit datelor INS, media salariului mediu brut lunar pentru extracţia gazelor naturale, domeniul de activitate al Romgaz, a fost în perioada ianuarie-decembrie 2020 de 10.673 de lei. Cu alte cuvinte, indemnizaţia brută lunară pentru administratorii SNG este circa 21.000 de lei.

Totodată, au fost aleşi membrii Comitetului de Nominalizare şi Remunerare – Sorici Gheorghe Silvian (preşedinte), Drăgan Dan Dragoş, Jude Marius Aristotel – membrii Comitetului de Audit – Sorici Gheprghe Silvian (preşedinte), Simescu Nicolae Bogdan, Stan Olteanu Manuela Petronela – şi membrii Comitetului de Audit – Balazs Botond (preşedinte), Drăgan Dan Dragoş, Jude Marius Aristotel, George Niculescu, Simescu Nicolae Bogdan.

Romgaz are o valoare de piaţă de 12,7 miliarde de lei şi este controlată în proporţie de 70% de statul român. Acţiunile sale se tranzacţionează în creştere cu 17,4% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 103 mil. lei, arată datele BVB.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img