sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Nutrientul care previne o boală gravă – Efectul benefic al Omega 3 și alimentele în care se găsește

Distribuie:

Publicat:

Acizii grași Omega-3 sunt nutrienți pe care îi obțineți din alimente (sau suplimente) care ajută la construirea și menținerea unui organism sănătos. Ele sunt cheia structurii fiecărui perete celular. De asemenea, sunt o sursă de energie și ajută ca inima, plămânii, vasele de sânge și sistemul imunitar să funcționeze corespunzător.

De câte tipuri sunt acizii grași Omega-3

Acizii grași Omega-3 sunt grăsimi polinesaturate. Există trei tipuri de Omega-3.

Acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA) provin în principal din pește. Acidul alfa-linolenic (ALA), cel mai frecvent acid gras Omega-3 din majoritatea dietelor occidentale, se găsește în uleiurile și nuci vegetale (în special în nuci), semințele de in și uleiul de in, legumele cu frunze verzi și unele grăsimi animale. Corpul uman folosește în general ALA pentru energie, iar conversia în EPA și DHA este foarte limitată.

Nivelurile de DHA sunt deosebit de ridicate în retină (ochi), creier și spermatozoizi.

Nu numai că organismul tău are nevoie de acești acizi grași pentru a funcționa la cote maxime, dar oferă și unele beneficii mari pentru sănătate, potrivit doc.ro.

Ce beneficii oferă acizii grași Omega-3

Cea mai puternică dovadă are de-a face cu bolile de inimă. Acizii grași Omega-3 par să ajute inima să bată într-un ritm constant și să nu se deplaseze într-un ritm neregulat periculos sau potențial fatal1.

Acizii grași Omega-3 scad, de asemenea, tensiunea arterială și ritmul cardiac, îmbunătățesc funcția vaselor de sânge și, la doze mai mari, scad trigliceridele și pot ușura inflamația, care joacă un rol în dezvoltarea aterosclerozei.

Mai multe studii mari au evaluat efectul peștelui sau uleiurilor de pește asupra bolilor de inimă. În Gruppo Italiano per lo Studio della Sopravvivenza nell’Infarto Miocardio (cunoscut sub numele de Proba de Prevenire GISSI), supraviețuitorii unui atac de cord care au luat o capsulă de 1 gram de grăsimi Omega-3 în fiecare zi timp de trei ani au avut mai puține șanse de a se mai confrunta cu această problemă decât cei care au luat un placebo 2.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img