joi, 28 martie, 2024

O adevărată comoară pentru sănătate: Vitaminele și mineralele care se găsesc în ciuperci

Distribuie:

Publicat:

Ciupercile, cu zeci de mii de soiuri în întreaga lume, sunt un aliment cu o valoare nutritivă foarte mare, fiind cea mai cunoscută sursă de proteine vegetale şi o alternativă excelentă la carne.

Vitamine și minerale

Deosebit de bogate în proteine şi fier, ciupercile conţin vitaminele A, B, D, P şi K, precum şi minerale – calciu, potasiu, fosfor şi cupru. Sunt un aliment sănătos, pentru că reprezintă o sursă bună de proteine, nu conţin colesterol, au structură fibroasă, sunt bogate în vitamine şi minerale, iar unele dintre ele conţin beta-glucani – una dintre moleculele bioactive.

Pe măsură ce a crescut cererea de alimente sănătoase şi sigure la nivel mondial, cultivarea ciupercilor a devenit o industrie importantă, iar culesul ciupercilor sălbatice reprezintă o activitate distractivă şi profitabilă.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img