News Flash:

O adevarata delicatesa - Aroma inconfundabila si fina - Dulceata din coaja de pepene galben

11 Iulie 2017
893 Vizualizari | 1 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8738 RON (+0.0033)
USD: 4.1678 RON (-0.0150)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Dulceata de coaja de pepene are o aroma fina, inconfundabila ce aduce putin la gust cu dulceata de gutui. Ce mai, o adevarata delicatesa. Iata mai jos cum se prepara:

Ingrediente:

1 kg de coaja groasa de pepene verde
1 kg de zahar
2 linguri de zeama de lamaie
1,5 litri apa

Mod de preparare:

Cojile se spala si se indeparteaza coaja exterioara. lasand partea alba, plus o portiune de 3 mm din miezul rosu. Apoi se taie cojile in cubulete de 1 cm si se oparesc pret de 10 minute in apa cu putin otet. De exemplu, la 2 l apa se pun 250 ml otet. Se scurg si se clatesc in apa rece. Prin aceste procedee se mentine forma cubuletelor.
Se fierbe un sirop consistent din 1,5 litri apa si 1 kg de zahar, se adauga cubuletele de coaja deja pregatite si se mai fierbe pana ce siropul e destul de legat .Se adauga zeama de lamaie, se mai dau 2-3 clocote si se pune in borcane deja sterilizate.

sursa: demoiselle
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

NMI  | #7883
OK, dar unde este pepenele galben in reteta asta?!
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014253 (s)