vineri, 29 martie, 2024

O adolescenta a fost violata, dar anchetatorii i-a achitat pe inculpati, pe motiv ca fata arata ca un baiat

Distribuie:

Publicat:

Se discuta o sentinta a Curtii de Apel din Ancona, Italia. In considerentele motivate privind aspectul fizic al presupusei victime.

O sentinta soc: "Seamana cu un baiat, nu este viol". Iata ce rezulta dintr-un proces ce presupune un viol asupra unei fete de origine peruana din luna martie 2015.

Fata a venit acasa si i-a povestit mamei ca a fost violata. Imediat a mers la spital. Doctorii au descoperit leziuni compatibile cu violenta sexuala si astfel incepe ancheta. Adolesscenta in varsta de 22 de ani povesteste ca a petrecut o seara cu niste prieteni de la scoala, apoi spune ea, a fost abuzata de doi tipi. Unul tinea de paza, in timp ce celalalt ar fi violat-o. Primul proces a fost la data de 6 iulie 2016. Cei doi baieti au fost condamnati la 5, respectiv 3 ani. Totusi, in recurs cei doi au fost achitati.

De fapt judecatorii nu iau in considerare marturiile fetei, si de aici incepe sesizarea Curtii Supreme.
Judecatorii Curtii de Apel au scris ca nu este vorba despre niciun viol si de asemenea, au mentionat lucruri socante despre adolescenta: ''In cele din urma, nu se poate exclude faptul ca adolescenta s-a destrabalat toata noaptea, gasind mai apoi o scuza cu mama sa, ea consumand bauturi alcoolice impreuna cu ceilalti, ca mai apoi sa ii sa il provoace pe unul dintre inculpati, care nu se simtea atras de victima. Adolescenta cu o personalitate care nu este deloc feminina, ci mai degraba masculina, conform fotografiei depuse la dosar, determinand raporturi sexuale prin provocare.  
Aceste lucruri au fost criticate de toti, inclusiv de Curtea Suprema. Printre documentele recursului, exista ceva ciudat

Cuvintele sunt prea clare ale judecatorilor Curtii de Apel din Ancona. Se pare ca aparitia victimei era prea "masculina" pentru a influenta decizia celor trei magistrati. Acum se asteapta ca Curtea Suprema sa stabileasca cum au fost lucrurile cu adevarat…

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img