marți, 19 martie, 2024

O copila de 12 ani infectata cu Covid-19 a cerut sa fie internata pentru a-si proteja mama grav bolnava

Distribuie:

Publicat:

O poveste tulburătoare și în același timp o adevărată lecție pentru cei care nu cred în existența virusului Sars cov 2 vine de la Oradea.

 

Acolo, o copilă de 12 ani, infectată, a vrut să stea la spital pentru a-și proteja mama rămasă acasă, care suferă de o boală gravă.

Fetița și-a făcut singură bagajele și a chemat salvarea. Gestul său i-a impresionat pe medici și ar trebui să ne dea tuturor de gândit.

Ariana a contractat virusul de la câțiva prieteni veniți din Cluj. S-au întâlnit la o terasă în Oradea.

Prietenii au aflat la scurt timp că sunt infectați, iar ancheta epidemiologică a dovedit că și Ariana luase virusul. Mama fetei, care suferă de o boală gravă, nu s-a infectat.

Ariana: ”Încă din seara în care am aflat această veste mama mea mi-a spus clar că nu, nu te duci la spital. Iar eu eram puțin pusă pe gânduri. Mama mea mi-a spus că ea nu mă va lăsa niciodată. Am decis să plec în spital că să-mi fie și mie mai bine, dar în același timp și ei”.

 

”Am fost foarte impresionată, medici de familie nu știau lucruri pe care le știa ea”

 

Mariana Ferician, dr. primar epidemiolog DSP Bihor: ”Am fost foarte impresionată de discuția pe care am avut-o. Prima întrebare a fost ce trebuie să facă ca să-și protejeze mama, mama fiind negativă. Mi-a pus niște întrebări foarte profesioniste, chiar am fost impresionată, medici de familie nu știau lucruri pe care ea le știa, se documentase”.

”Mama Arianei: Nici în ultima secundă n-am vrut s-o las să plece.
Reporter: Și cum v-a convins, doamnă?
Mama Arianei: Păi, ea și-a făcut bagajele, le-a scos afară din cameră, a făcut bagajul, a ieșit afară și a zis ”mamă, cheamă salvarea să vină după mine”. A zis că ea nu vrea să stea aici, că nu vrea să îmi dea mie virusul”.

Mariana Ferician, dr. primar epidemiolog DSP Bihor: ”M-a sunat și a spus ”m-am hotărât, mă internez în spital, vreau s-o protejez pe mama. Vreau să fiu sigură că așa nu va exista niciun risc. Mama va rămâne izolată la domiciliu, iar eu voi fi sub supraveghere, în spital”.

 

”În ochii celor care nu au ajuns la spital, totul este o glumă”

 

Ariana: ”În ochii celor care nu au ajuns în spital și nu au ajuns să simtă pe pielea lor, totul este o glumă. Ei bine, pentru mine nu este. Le-aș transmite să se protejeze pentru că nu este ușor să stai în spital. Chiar nu este ușor să stai, pur și simplu, închis într-o cutie. Te plimbi de la geam până la ușă în fiecare zi. Pentru că nu poți să ieși”.

Ariana este acum internată la secția de Boli Infecțioase din Oradea.

Povestea Arianei este o lecție pentru noi toți și încă o dovadă că virusul există și face victime în jurul nostru.

SURSA/CONTINUAREA pe : stirileprotv.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img