vineri, 29 martie, 2024

O cunoscuta personalitate face o marturie inedita: „Mi-am spalat parul pentru prima oara in ultimii 14 ani!”

Distribuie:

Publicat:

Gary Barlow, fost membru al trupei Take That, a facut, zilele trecute, un anunţ extrem de ciudat pe contul sau de Twitter. "Este o zi atât de importanta, mi-am spalat parul! Prima oara in… 14 ani! #nuegluma", a scris artistul, potrivit ONE. 

Aşa cum era de aşteptat, postarea a dat naştere la numeroase reacţii: "Când igiena ta e la fel de rea ca muzica pe care o compui", i-a scris un utilizator. Artistul in vârsta de 46 de ani este unul dintre cei mai importanţi compozitori britanici, cu 14 single-uri ajunse numarul 1 in Top 10 UK.

CITESTE SI: Coreea, tara in care aproape toate femeile isi fac operatii estetice. Motivele pentru care apeleaza la bisturiu inca din liceu

In Coreea de Sud, cele mai multe dintre femei apeleaza la operatii estetice. Nici macar nu mai este vorba de o moda, ci retusul chirugical al eventualelor imperfectiuni ale fetei si corpului sunt deja privite drept o necesitate, un gest de bun simt pentru a demonstra celorlalti ca esti preocupat de felul in care arati. Mai mult decat atat, operatiile estetice au devenit atat de raspandite incat sunt considerate un rit de trecere intre copilarie si maturitate. Un reporter coreean care lucreaza pentru BBC a oprit la intamplare tinere pe strada, intrebandu-le daca s-au gandit vreodata operatii estetice si de ce. Toate au raspuns ca sunt preocupate de aceasta idee si au expus si motivele. “Operatiile pentru pleoape duble si cele ale nasului si “sculptarea” barbiei in forma de “V” nici macar nu mai sunt considerate interventii chirurgicale, ci au devenit o normalitate. O multime de liceeni se opereaza de la 15 – 16 ani. Iar la noi, cand elevele intra la o facultate buna, nu le cer parintilor masini sau excursii in strainatate, ci operatii estetice”, au declarat ele. 

Un medic chirurg sustine insa altceva: pentru ca nu au pleoape duble, coreenii arata adormiti si obositi, asa ca operatia, care este si foarte ieftina, ii face mult mai atractivi. De aceea, interventia chirurgicala este o rutina si este privita drept o investitie in viitorul copiilor. Mai mult decat atat, daca vrei sa obtii o slujba buna, ai mai multe sanse sa capeti postul daca esti operat. Pana si pentru femeile de serviciu, exista cerinte de a arata “ingrijit”, respectiv sa fie operate.  Este de notorietate cazul profesoarei americane, care a predat engleza la o scoala din Coreea, timp de un an, si care a trebuit sa se intoarca in tara natala. In toata aceasta perioada, tanara a fost ironizata din cauza kilogramelor in plus, a pielii mai inchisa la culoare in comparatie cu cea a coreenilor si a fetei rotunde.

„Cred ca in Coreea de Sud exista o definitie foarte riguroasa si stricta a frumusetii pentru facem parte dintr-o societate in care oamenii arata relativ la fel”, a explicat Joo Kwon, fondatorul JK Plastic Surgery Center.

O tanara din Coreea care a locuit un an in Statele Unite dezvaluie reporterului urmatoarele: “Am intalnit o multime de persoane obeze in SUA, dar erau respectate, nimeni nu le spunea in fata ca trebuie sa tina o dieta, nici macar nu se aducea in discutie cantarul sau curele de slabire. In Coreea, esti batjocorita chiar pe strada, iti spun ca esti un porc, rudele te acuza ca esti grasa si te indeamna sa slabesti. Multe femei se infometeaza groaznic, pentru ca standardul de frumusete este in jur de 42 – 43 de kilograme aici”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img