sâmbătă, 20 aprilie, 2024

O femeie din Suceava, în stare gravă la spital, după ce a mâncat o conservă de legume. Boala cu care s-a ales

Distribuie:

Publicat:

O femeie din Suceava, în vârstă de aproximativ 70 de ani, a ajuns la spital, după ce a mâncat o conservă de legume. Femeia a fost internată la ATI. Medicii suspectează că aceasta s-a îmbolnăvit de botulism, o boală rară, însă extrem de gravă.

Femeia din Suceava, în vârstă de 70 de ani, s-a prezentat la Spitalulul Municipal Fălticeni, iar apoi a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, cu suspiciune de botulism.

O femeie din Suceava, în stare gravă la spital, după ce a mâncat o conservă de legume

Suceveanca s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Fălticeni având tulburări de deglutiție (înghițire), disfonie (modificarea tonului și intensității vocii) și ptoză palpebrală (căderea pleoapelor). Ea le-a spus medicilor că problemele au apărut după ce, vineri, a mâncat tocană de legume, scrie Monitorul de Suceava. Pentru că avea dificultăți de respirație, a fost internată la ATI.

Medicii suspectează că aceasta s-a îmbolnăvit de botulism, o boală rară, însă extrem de gravă.

Potrivit declatațiilor purtătorului de cuvânt de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, femeia se află în stare stabilă, dar este în continuare monitorizată de cadrele medicale.

„E stabilă, dar este mai bine să fie supravegheată la ATI”, a afirmat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Femeia urmează să primească ser antibotulinic

Serul antibotulinic ar fi trebuie să ajungă astăzi la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, care urma să fie administrat pacientei, în baza „suspiciunii înalte de boală”, până la confirmarea oficială a acesteia. Același tratament l-a primit și un alt pacient în vârstă de 60 de ani, care s-a îmbolnăvit de botulism în luna martie a anului 2022, după ce a mâncat zacuscă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img