joi, 28 martie, 2024

O femeie recent eliberată din penitenciar a fost arestată preventiv pentru tentativă de omor calificat

Distribuie:

Publicat:

O femeie recent eliberată din penitenciar, unde executase o pedeapsă pentru tentativă de omor deosebit de grav, a fost arestată preventiv pentru tentativă de omor calificat, după ce a înjunghiat în spate un bărbat, pe o stradă din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, transmis luni AGERPRES, agresiunea a avut loc pe 20 ianuarie, suspecta fiind ulterior identificată şi reţinută.

"La data de 21.01.2018, procurori criminalişti (…) au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpata D.A.M. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat. Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat faptul că la data de 20.01.2018, în jurul orei 18,45, în timp ce se afla pe str. Doamna Ghica nr. 263, sector 2 Bucureşti, inculpata D.A.M. a urmărit-o pe victimă, o persoană de sex masculin, şi a lovit-o în spate cu un cuţit, cu intenţia de a o ucide, după care a părăsit zona", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, agresoarea a ieşit din penitenciar la termen, pe 19 octombrie 2017, după executarea unei pedepse de 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav. Liberarea a avut loc ca urmare a deducerii din pedeapsă a unui număr de 360 de zile, prin aplicarea Legii 169/2017 privind recursul compensatoriu.

"Facem precizarea că probatoriul în cauză a fost conturat şi urmare a vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere stradale situate în apropierea locului comiterii faptei", se menţionează în comunicat.

Inculpata a fost prezentată la Tribunalul Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img