vineri, 29 martie, 2024

O fetiță de 13 ani a primit un rinichi nou. A fost primul transplant renal din acest an la copii, avand loc la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca

Distribuie:

Publicat:

O fetiță de 13 ani din Bihor a primit azi un rinichi de la un copil de 10 ani din Iași aflat în moarte cerebrală, transplantul având loc la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca.

Medicii clujeni au declarat că transplantul realizat a fost primul la un copi în acest an.

„Rinichiul de la Iași prelevat de la un copil de 10 ani în moarte cerebrală a fost transplantat unei fetițe din județul Bihor în vârstă de 13 ani care făcea dializă de la 11 ani. Ea se afla pe lista de așteptare a ICUTR.

Aceasta avea probleme de sănătate de la 3 ani și a fost diagnosticată cu o afecțiune renala de la 7 ani. De la vârsta de 11 ani a început să facă dializă.

Transplatul a fost realizat cu succes de doctorul Liviu Constantin, echipa de specialiști fiind coordonată de doctorul Florin Elec”, a spus Iacob Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al ICUTR.

De la începutul anului, la ICUTR Cluj-Napoca au mai fost făcute 8 transplanturi renale la pacienți adulți.

Rinichiul a fost recoltat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de la un copil de 10 ani aflat în moarte cerebrală, la Spitalul de Neurochirugie din Iași.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img