joi, 25 aprilie, 2024

O fosta handbalista de la LPS Vaslui vrea sa devina pilot pe avioanele F 16 ale Armatei Romane – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Laura Nicoleta Antochi este din Vaslui si o viitoare absolventa a Colegiului National Militar ”Alexandru Ioan Cuza” Constanta.Insa, putina lume stie ca este o fosta sportiva de performanta.

Vasluianca a invatat abc-ul handbalului la Liceul cu Program Sportiv, de la varsta de 10 ani, cand a pasit pentru prima oara pe parchetul salii de sport.

A intrat timid, insa a iubit din prima clipa handbalul. A avut si dascali de exceptie, care au format-o ca sportiva si a invatat ce inseamna munca si disciplina.

Profesorii Costica Craciun, Ramona Popa si Sorin Onofrei sunt cei care au format-o sa devina o luptatoare.

” Fara doar si poate pot afirma ca anii petrecuti ca si sportiva de performanta au fost cei mai frumosi din toate punctele de vedere. De ce spun asta? Este foarte simplu… Au fost aproape 9 ani in care m-am format atat ca si sportiv, cat si ca om. In tot acest timp am realizat faptul ca sportul reprezinta mai mult decat un simplu joc. Imi amintesc cu drag de timpul petrecut la sala pentru antrenament, de emotiile traite la fiecare meci jucat cand, parca, nimic nu mai conta decat ceea ce se intampla pe teren, de munca depusa in fiecare cantonament unde antrenamentele zilnice deveneau din ce in ce mai grele si mai obositoare. Tot timpul acordat handbalului a fost, de fapt, timp acordat mie ca si om. De la o copila de 10 ani (cat aveam in clasa a III-a cand am inceput sa practic acest sport), naiva de altfel, care nu stia prea bine ce se intampla in jurul ei, m-am dezvoltat, am creat stranse relatii de prietenie atat cu coechipierele mele, cat si cu domnii antrenori, carora tin sa le multumesc pentru tot ce m-au invatat. M-am maturizat, am invatat sa lupt, sa nu renunt cand e mai greu, sa am incredere in mine pentru ca pot, am ajuns la varsta de 16 ani, o adolescenta increzatoare, puternica si luptatoare. Handbalul nu e pentru oricine, dar a fost pentru mine si asta e ceea ce conteaza”, a spus Laura Antochi.

La 16 ani, pe cand era in clasa a 10-a, la Liceul ”Emil Racovita” Vaslui, Laura a schimbat terenul de handbal cu armata, sigura ca isi poate construi o cariera in domeniu.

Este la un examen de absolvirea Colegiului National Militar ”Alexandru Ioan Cuza” Constanta si viseaza frumos in continuare.

”O cariera militara este ceea ce mi-am dorit de mic copil. Uniforma reprezinta primul factor care m-a atras pe acest drum, deoarece eram constienta de faptul ca nu oricine este capabil de a purta o tinuta militara. Mai mult decat atat, pe masura ce am crescut, observand ca nu este atat de usor sa iti mentii un loc de munca, mi-am dat seama ca am nevoie de ceva stabil.

Meseria de militar este o meserie de onoare, bine remunerata si care iti ofera sansa de a fi respectat in societate. Astfel, atractia pentru o cariera militara a devenit din ce in ce mai mare deoarece imi ofera premisele unei cariere de succes. Luand in considerare toate aceste lucruri, am zis ca TREBUIE sa incerc”, a completat eleva din Vaslui.

Cum in handbal trebuie sa iti faci elan pentru a arunca la poarta, si in cariera militara gandurile elevei din Vaslui sunt legate de vazduh, dorinta cea mai mare e sa ajunga pilot in aviatia militara.

Are si un plan B: Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta pe specializarea navigatie.
”Pentru inceput, astept sa se definitiveze situatia legata de bacalaureat, dupa care urmeaza perioada de admitere. Urmaresc sa intru la Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda" din Brasov, pe specializarea pilot sau control trafic aerian, iar ca plan B ca sa zic asa este Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta pe specializarea navigatie. Aceste sunt planurile mele pentru viitorul apropiat, restul vin pe parcurs”, a conchis Laura Antochi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img