joi, 25 aprilie, 2024

O fosta politista rupe tacerea si aduce acuzatii grave la adresa Politiei: „Parasesc un sistem corupt de pile…”

Distribuie:

Publicat:

Ioana Porfireanu, o fosta politista ce a plecat la munca in Anglia, a lansat un atac dur la adresa Politiei Romane. „Parasesc un sistem corupt de pile, cunostinte si relatii“, a spus tanara.

La 31 de ani, Ioana Porfireanu si-a dat demisia din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Botosani pe data de 2 decembrie 2015. Tanara a renuntat la slujba din cadrul MAI pentru a munci in Anglia alaturi de sotul ei.

Ulterior, Ioana a postat un mesaj pe retelele de socializare: „A venit ziua in care parasesc un sistem corupt (M.A.I-Politia Romana), in care guverneaza P.C.R.-ul (nu partidul comunist roman, ci Pile. Cunostinte. Relatii), precum si nepotismele. Un sistem in care avansarile in functie si mutarile se fac pe principiul P.C.R. Mi-au trebuit nici mai mult nici mai putin de 11 ani si 2 luni sa realizez ca acest sistem nu se va schimba niciodata”.

Aceasta a continuat: „Am plecat pentru ca nu ma mai regaseam, pentru ca eram frustrata de tot ce se intampla in jurul meu. Eu am lucrat doar in mediul rural, la post de politie. Orice raport de mutare nu mi-a fost luat in considerare, iar alte doamne/domnisoare si chiar domni dupa 6 luni au fost mutate/mutati, nu doar in urban ci direct la birouri”.

Ioana Porfireanu a fost nemultumita ca nu i s-a aprobat un concediu fara plata. „Concediul fara plata l-am solicitat pentru intregirea familiei, nu pentru ca aveam vreo afacere in Anglia”, a scris aceasta.

Tanata a primit numeroase mesaje de sustinere, inclusiv de la fostul sef al Politiei Rutiere din Botosani, Dumitru Zmau. Momentan Politia Romana nu are o reactie oficiala la acuzele aduse de Ioana Porfireanu.

Mesajul fostei politiste este intarit de mesajul unui lider sindical din Politie:

„Incompetenta promovata in continuare!
Are dreptate Ioana Porfireanu, fosta politista! A ales sa paraseasca un sistem corupt, bazat pe nepotism, in care pilele, cunostintele si relatiile protejeaza si promoveaza indivizi inculti si agramati carora le ofera functii drept jucarii.

Nu demult, intr-un articol povesteam cum e cu promovarea incompetentilor si ma refeream la un comisar de politie care la doua saptamani dupa ce NU a promovat un concurs de ocupare a functiei a fost imputernicit pe functia respectiva. Ce drac de sistem avem in Romania asta incat desi nu te califici prin concurs, sa primesti functia prin intermediul pilelor si relatiilor. De ce s-a mai organizat acel concurs? ”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img