News Flash:

O gradinita din Vaslui se va muta intr-un bar

6 Iulie 2013
2551 Vizualizari | 0 Comentarii
Gradinita
Dupa ce a fost evacuata dintr-un imobil nationalizat, Gradinita nr.1 Vaslui se va muta intr-un spatiu privat. Imobilul a fost redobandit in instanta de mostenitorii fostilor proprietari de dinainte de 1948.

Dupa 12 ani de procese in care autoritatile locale vasluiene au folosit in instanta toate caile de atac posibile, cladirea in care a functionat Gradinita nr. 1 Vaslui a fost evacuata pentru a fi predata proprietarilor care au revendicat imobilul nationalizat in anul 1948.

Primaria Vaslui a refuzat sa achite 400.000 de euro pretinsi de cei care si-au redobandit imobilul in instanta pentru a putea mentine in continuare activitatea gradinitei in acea locatie.

In consecinta, autoritatile locale au decis sa mute unitatea de invatamant intr-o cladire privata, in care a functionat timp de mai multi ani un bar.

"Suma solicitata pentru un imobil vechi de peste 100 de ani este exagerata si, in consecinta, am decis sa cautam o alta locatie in care sa mutam gradinita. Am gasit un spatiu adecvat, care este in curs de amenajare, astfel incat copii sa poata incepe noul an scolar in conditii normale. Nu are nicio importanta ce a functionat inainte acolo", a declarat, joi, primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval, pentru Mediafax.

In noul an scolar, Gradinita nr.1 Vaslui va fi frecventata de 50 de copii, acelasi numar de prescolari care au fost si in vechea locatie din vecinatatea Stadionului Municipal Vaslui.

gradinita vaslui retrocedare imobil ationalizat bar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028075 (s)