vineri, 29 martie, 2024

O măsuță de cafea confecționată din instrumente muzicale este ”Mascota Reciclării” 2022!

Distribuie:

Publicat:

Cea de a IV-a ediție a Concursului ”Mascota Reciclării” a fost un real succes și în acest an. Competiția, inițiată și organizată de Primăria Municipiului Bârlad, s-a derulat miercuri, 18 mai, de la ora 10, în Parcul Teatrului ”Victor Ion Popa” și a făcut parte din programul Zilelor Culturale ale Bârladului. Au concurat echipe de la patru instituții de învățământ locale: Grădinița de copii nr. 2, Grădinița de copii nr. 9, Școala Gimnazială ”Manolache Costache Epureanu” și Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu”.

Toți participanții s-au străduit să creeze din diferite materiale reciclabile felurite obiecte, cât mai originale și, mai ales, utile. La final, Marele Trofeu al ”Mascotei Reciclării”, ediția 2022, a fost adjudecat de echipa Liceului Pedagogic ”Ioan Popescu”, cu o inedită și foarte originală lucrare: o măsuță pentru servit cafeaua confecționată din două piese de clarinet, un saxofon, o ramă de tablou, un amestec ”special” de rășină și o substanță de solidificare, plus câteva partituri muzicale. Utilizate și combinate de o manieră extrem de originală, toate aceste obiecte au dat naștere nu doar unei simple piese de mobilier, ci chiar unei extrem de atrăgătoare opere de artă.

La rândul lor, celelalte trei echipaje au câștigat premiul I, dând dovadă de multă imaginație și simț artistic. Însă, de departe, cel mai important câștig îl reprezintă conștientizarea generațiilor care vin despre importanța reciclării selective a deșeurilor și cât de esențial este să fim adepții unor politici care să protejeze cu adevărat mediul înconjurător.

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș. a felicitat pe toți participanții la această manifestare și le-a mulțumit pentru felul în care s-au implicat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img